Κοινωνία

Ι. Βαρδακαστάνης: “Σημαντικές οι εκλογές της 26ης Μαΐου”

Ο συμπατριώτης μας Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψή του στη Ζάκυνθο για τις ημέρες του Πάσχα, μίλησε στο ραδιόφωνο του –Ε- για την υποψηφιότητα του στην Ευρωβουλή με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ αλλά και για το θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από την αντιπαράθεση του Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της ΝΔ και ΑμεΑ Στ. Κυμπουρόπουλο.

Ο κ. Βαρδακαστάνης υπογράμμισε πως είναι σημαντικό τα ζητήματα που αφορούν την αναπηρία να μπαίνουν στο προσκήνιο και τόνισε πως πολύ σύντομα θα αποδειχθεί στην πράξη αν κάποιοι πραγματικά στηρίζουν εμπράκτως το αναπηρικό κίνημα.

«Έχω επισκεφτεί 38 πόλεις από τα τέλη Γενάρη και σε όλες τις ομιλίες μου έχω εστιάσει στα ευρωπαϊκά θέματα, στην Ευρώπη και τι μας έχει προσφέρει, στα προβλήματα και τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται. Οι εκλογές της 26ης του Μάη είναι σημαντικές και πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε όπως τις εκλογές για τη διακυβέρνηση της Χώρας μας. Μετά από 10 χρόνια Κρίσης δεν δικαιολογούμαστε να έχουμε αυτή την απίστευτη ενδοσκόπηση και η αντιπαράθεση των κομμάτων να μην επιτρέπει στους πολίτες να μην επιλέγουν μόνο με βάση τα εθνικά θέματα, αλλά για την Ευρώπη!» σημείωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής τονίζοντας πως η επιλογή του για το ΚΙΝΑΛ ήταν αφενός επειδή έχει πλήρη ελευθερία να αναδείξει τα αναπηρικά ζητήματα, αλλά και επειδή ό,τι σημαντικό έχει γίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλεται στο ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα.

Τέλος, για την αντιπαράθεση Πολάκη – Κυμπουρόπουλου σημείωσε:

«Ο κ. Πολάκης έκανε μια απαράδεκτη δήλωση γιατί αντί να ασκήσει κριτική στον κ. Κυμπουρόπουλο για την πολιτική του θέση, του άσκησε κριτική για την προσωπική χρήση ενός δικαιώματος που του έχει δώσει ο Νόμος και το Σύνταγμα της χώρας. Για αυτό το λόγο είμαστε απέναντι στον κ. Πολάκη» ανέφερε, σημειώνοντας πως άστοχη ήταν και η ανάρτηση του Υποψηφίου Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

«Όταν το αναπηρικό κίνημα εδώ και δεκαετίες αγωνίζεται για προσλήψεις με ειδική μοριοδότηση, για την προστασία των επιδομάτων αναπηρίας και των υπηρεσιών και την εκπαίδευση των ΑμεΑ, δεν μπορείς να λες δε θέλω μόρια γιατί διακινδυνεύεις να παρερμηνευτείς. Σας λέω πως οι πιο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου έχουν αυτά τα μέτρα και δεν επιτρέπεται να δημιουργούμε ψήγματα αμφισβήτησης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *