Ζάκυνθος

Ζάκυνθος: Καλές προοπτικές για το φθινόπωρο με 95.000 αφίξεις μέχρι τώρα από 1 έως 15 Σεπτεμβρίου

Την πρώτη εικόνα της πορείας του τουρισμού για το φθινόπωρο δίνουμε μέσω στοιχείων και πληροφοριών από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και από το διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου.

Αυτές οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σεπτέμβριος μήνας κινείται ικανοποιητικά και ότι οι κρατήσεις στα καταλύματα πηγαίνουν πολύ καλά.

Από την 1η μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου είχαμε 95.000 αφίξεις τουριστών στο διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου και το στοιχείο αυτό είναι καλό γιατί δείχνει μία δυναμική για το φθινόπωρο κι ακόμα δείχνει ότι επιστρέφουμε στις τάσεις του χθες που ο Σεπτέμβριος ήταν ένας από τους καλύτερους μήνες του τουρισμού στη Ζάκυνθο, προσελκύοντας και καλούς επισκέπτες.

Κάνοντας τώρα τη σύγκριση με το 2019 που ήταν η χρονιά με ρεκόρ αφίξεων στην Ελλάδα, βλέπουμε ότι ολόκληρο το Σεπτέμβριο του 2019 είχαμε 319.530 αφιξο-αναχωρήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της fraport. Το στοιχείο λοιπόν των 95.000 αφίξεων για το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα είναι ικανοποιητικό.

Οι ξενοδόχοι δηλώνουν ότι για όλο το Σεπτέμβριο έχουν πολύ καλές πληρότητες και επιπλέον αναμένουν καλή κίνηση και για τον Οκτώβριο.

Στο διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου συνεχίζονται κανονικά οι αφίξεις των τουριστών από τη Ρουμανία παρά την πτώχευση της αεροπορικής εταιρίας Blue air. Οι Ρουμάνοι επιλέγουν άλλες αεροπορικές εταιρείες για να ταξιδέψουν.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην αγορά της Μ. Βρετανίας η οποία φέτος πήγε καλά στη Ζάκυνθο. Μία έρευνα που έγινε πρόσφατα αναφέρει:

Οι Βρετανοί στην πλειονότητά τους –πάνω από τα δύο τρίτα – θα ταξιδέψουν αυτό το φθινόπωρο παρά τις πιέσεις από το αυξημένο κόστος ζωής, σύμφωνα με τη νέα έρευνα Autumn Travel Index της Tripadvisor.

Η έρευνα, η οποία βασίζεται σε συνδυασμό πρωτογενούς έρευνας της Tripadvisor και δεδομένων καταναλωτικών τάσεων, εντόπισε ότι το 68% των ερωτηθέντων από το Ην. Βασίλειο σχεδιάζουν κάποια φθινοπωρινή ταξιδιωτική απόδραση το 2022.

Ενώ η έρευνα δείχνει ότι τα αυξανόμενα κόστη δεν αποθαρρύνουν τους Βρετανούς από τα ταξίδια το φθινόπωρο, τρεις στους πέντε (60%) δήλωσαν ότι ο πληθωρισμός θα έχει αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν.

Το 30% δήλωσε ότι πιθανόν να ταξιδεύει για μικρότερα χρονικά διαστήματα και αντίστοιχο ποσοστό ότι θα ταξιδεύει σε πιο κοντινούς προορισμούς από ό,τι προέβλεπαν προηγούμενοι προγραμματισμοί διακοπών.

 Ωστόσο, η συστηματική αύξηση των τιμών προκαλεί αλλαγές στις καταναλωτικές τους συνήθειες, ανάμεσα στις οποίες είναι και η προσαρμογή των ταξιδιωτικών σχεδίων. Παρά τα αυξημένα κόστη, η έρευνα έδειξε ότι δύο στους πέντε (37%) συνεχίζουν να έχουν πρόθεση διακοπών σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό τους αυτό το φθινόπωρο.

Τέλος, η μέση αξία ενός ταξιδιού για κρατήσεις από το Ην. Βασίλειο για αυτό το φθινόπωρο είναι αυξημένη κατά 83% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του έτους 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *