Ζάκυνθος

Ζάκυνθος: Ανοίγει τα φτερά της για διεθνή καριέρα η ζακυνθινή Γκιόστρα

Περισσότερο πλούσιες και φαντασμαγορικές από ποτέ ήταν οι φετινές εκδηλώσεις της Γκιόστρας που άνοιξαν την αυλαία των δράσεων την Παρασκευή 10 Ιουνίου το απόγευμα, από το ομώνυμο το σωματείο “Γκιόστρα Ντι Ζάντε” και ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 12 Ιουνίου 2022.


Δύο χρόνια μετά την τελευταία εμφάνιση της Γκιόστρας, λόγω των προβλημάτων με την πανδημία, η Giostra di Zante επέστρεψε φέτος περισσότερο εντυπωσιακή από ποτέ και δικαίωσε για μια ακόμα φορά τους φίλους της.


Το σωματείο “Γκιόστρα Ντι Ζάντε” που οργάνωσε την τριήμερη εκδήλωση εξασφάλισε φέτος περισότερες συμμετοχές από κάθε άλλη φορά ενώ στο οργανωτικό μέρος υπήρξαν σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τις εκδηλώσεις άλλων εποχών.


Οι οργανωτές και οι αρχές υποδέχθηκαν τα φιλοξενούμενα συγκροτήματα από την Ιταλία, την Κροατία, το Σαν Μαρίνο και την Τσεχία και από τα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλονιά Ιθάκη και Κύθηρα.


Από τη Ζάκυνθο συμμετείχαν το Φροντιστήριο “Διονυσίας Ξένου”, η Ομάδα “Συκολιθιά Αμπελοκήπων”, ο Σύλλογος Σκουλικάδου “Ερωτόκριτος” η Ολυμπιάδα Ζακύνθου, η Σχολή Χορού “Παλμός Ανδριανής Μαρούλη” και η Σχολή Χορού Σόνιας Μηχανού.


Χώρος σκηνικής παρουσίας των εκδηλώσεων η πλατεία Σολωμού με τα μέγαρα του Μουσείου, της Βιβλιοθήκης και του Δημαρχείου να έχουν διακοσμισθεί κατάλληλα για την προετοιμασία της ανάλογης ατμόσφαιρας.


Για μια ακόμα φορά η αρχιτεκτονική μας κληρονομιά, όπως αναβίωσε μετά τους σεισμούς του 1953, έδωσε τα διαπιστευτήρια να οργανώσουμε ττο εντυπωσιακό δρώμενο σε μια πόλη που στις άλλες της γωνιές, δυστυχώς κυριαρχεί η ασχήμια, η αυθαιρεσία και η κακοτεχνία.


Εκατοντάδες συμπολίτες μας αλλά και τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό κατέκλυσαν την πλατεία Σολωμού, παρακολούθησαν τα δρώμενα και καταχειροκρότησαν τους ιππείς και τους αθλητές.

Ένα σχόλιο

  1. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές.
    Μια μονο άσχετη παρατήρηση: Η σελίδα τους να ενημερώνεται πιο συχνά γιατί οι ακόλουθοι τους γίνονται χιλιάδες πλέον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *