Ζάκυνθος

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Βραχιώνα αφού έκαψε 200 στρ. δάσους

Υπό έλεγχο μερικό τέθηκε αργά χθες το απόγευμα η μεγάλη φωτιά στον ορεινή περιοχή των Αγίων Πάντων αφού έκαψε περίπου 200 στρμ. δάσους.

Ωστόσο σήμερα το πρωί αναμένονται πεζοπόρες πυροσβεστικές δυνάμεις από την Πάτρα προκειμένου να την επιτηρήσουν και να αποτρέψουν τυχόν αναζοπύρωση της.

Η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά στην διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου του 2022 σημειώθηκε χθες το απόγευμα κι ενώ φυσούσαν δυνατοί βορειοδυτικοί άνεμοι.

Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 4 το απόγευμα από την περιοχή Βλαχέραινα του Γαλάρου και κινήθηκε σε δύο μέτωπα. ‘Ενα προς τα Λαγκαδάκια και ένα προς τον Κοιλιωμένο.

Για πολλή ώρα η φωτιά ήταν απρόσιτη από τις ντόπιες πυροσβεστικές δυνάμεις και κινήθηκε μέσα σε παλιό παρθένο δάσος και σε ένα τμήμα του αναγεννόμενου δάσους σε περιοχή που τα προηγούμενα χρόνια είχε καεί.

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν εναέρια μέσα που για το σκοπό αυτό ήρθαν από την Ελευσίνα και πολύ γρήγορα κατάφεραν να την περιορίσουν.

Συγκεκριμένα στη μάχη επιχειρούσαν μετά τις 5 το απόγευμα, 6 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα με αποτέλεσμα να περιορίσουν την κίνηση της φωτιάς προς τα γειτονικά χωριά και να θέσουν το μεγαλύτερο μέρος της υπό μερικό έλεγχο.

Από ένα πρόχειρο απολογισμό οι αρχές εκτιμούν ότι κάηκαν περίπου 200 στρέμματα δάσους στην ευρύτερη ορεινή ζώνη των Αγίων Πάντων. Παρά τον έλεγχο της φωτιάς από την Πυροσβεστική έχουν κληθεί σήμερα να βρίσκονται στη Ζάκυνθο πεζοπόρα τμήματα πυροσβεστών προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν αναζοπυρώσεις στην διάρκεια της ημέρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *