Τους λόγους που τον οδήγησαν να συμμετέχει στις προσεχείς εκλογές μέσα από το συνδυασμό της νυν Περιφερειάρχη εξήγησε ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Μαμφρέδας ο οποίος ζήτησε συνεργασία των αρχών για να κάνει βήματα προόδου ο τόπος μας.
Ο κ. Μαμφρέδας ο οποίος είναι ξενοδόχος, αναφέρθηκε στην αυτοδιοικητική του εμπειρία και είπε: «Πραγματικά είχα σκοπό να μην συμμετέχω στις εκλογές αλλά οι τρέχουσες συγκυρίες καθώς και το μάθημα ζωής που πήρα τα προηγούμενα χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, μου επιβάλουν να συμμετάσχω ενεργά. Να συμμετέχω σε οργανισμούς που διαμορφώνουν τις συνθήκες της καθημερινότητας στον χώρο μας. Μου είναι αδιανόητο να είμαι απλά κριτής και παρατηρητης χωρίς να έχω λόγο».
Για την συνεργασία του με την επικεφαλής του ψηφοδελτίου, ο κ. Μαμφρέδας είπε: «Στην υποψήφια περιφερειάρχη κ. Ρόδη Κράτσα διέκρινα την γνώση και την εμπειρία. Η κ. Κράτσα είναι μια από εμάς. Αγαπά την Ζάκυνθο κι αυτό μας το έχει δείξει πολλές φορές. Μου το έδειξε και μένα με την πρώτη επαφή που είχα μαζί της όταν στο πρώτο συμβούλιο που κάναμε είδα πόσο είχε συγκινηθεί όταν είπε «από εδώ είναι η Ζάκυνθος» και έδειξε την αγάπη της.
Σε αυτή την περιφερειακή αρχή όλα είναι ξεκάθαρα»
Ο κ. Παναγιώτης Μαμφρέδας ανέφερε πως «η σημερινή περιφερειακή αρχή θα είναι και η επόμενη» και σημείωσε πως δημιουργούνται οι υποδομές που έχει ανάγκη το νησί μας. .
Ο τουρισμός
Δίνοντας μεγάλη έμφαση στην οικονομία και στην καλή πορεία που δημιουργήθηκε λόγω του τουρισμού, ο κ. Μαμφρέδας ζήτησε να μην ξεχνάμε πως ο τουρισμός συντηρεί όλους στο νησί μας.
«Είναι σημαντικός ο λόγος που ασχολούμαι τόσα χρόνια με τον τουρισμό και θα ήθελα πάρα πολύ να συμμετέχω ενεργά στα κοινά πάνω στο κομμάτι του τουρισμού, γιατί ο τουρισμός είναι για όλους μας
Όταν ήμουν στο Δήμο Αρκαδίων – αντιπρόεδρος τουρισμού με τον κ. Μποζίκη -, είχαμε αναλάβει την προβολή της Ζακύνθου. Κάτι που δεν υπήρχε τα τελευταία χρόνια. Εγώ είχα συνεχίσει σαν ξενοδόχος και πήγαινα στις μεγαλύτερες εκθέσεις όπως είναι της Αγγλίας και του Βερολίνου. Δυστυχώς, αν και η Περιφέρεια είχε πάντα το σταντ με τα Ιόνια νησιά, η Ζάκυνθος δεν συμμετείχε πουθενά. Για εμένα ήταν λυπηρό, γι’ αυτό μια από τις αποφάσεις μου είναι και θα το προτείνω σαν περιφερειακός σύμβουλος, ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε σοβαρά με την καινούργια Δημοτική αρχή έτσι ώστε μαζί να δουλέψουμε και η συνεργασία μας να είναι καλή για να βοηθήσει τον τόπο μας. Πρέπει να προβάλλουμε το νησί μας σωστά και να δούμε τις υποδομές».
Οι δρόμοι
Σημαντικό είναι να γίνουν έργα οδοποιΐας που έχει μεγάλη ανάγκη ένα τμήμα του νησιού και ο κ. Μαμφρέδας σημείωσε: «Ο Πλάνος δεν έχει ένα δρόμο για να περνάνε τα λεωφορέια και οι τουρίστες. Κυκλοφορούν εκατοντάδες οήματα και δεν υπάρχει ένας δρόμος για να πάνε στον Πλάνο, στο Τραγάκι και στην Κυψέλη. Αυτός ο δρόμος πρέπει να γίνει. Χρειάζονται πεζοδρόμια για τους τουρίστες γιατί τα αυτοκίνητα περνάνε από δίπλα τους».
Για τα έργα ο κ. Μαμφρέδας ανέφερε:«Η Περιφέρεια μπορεί να βοηθήσει με καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις που θα γίνουν με τη συμμετοχή όλων των φορέων.
Χρειάζεται να αναπτύξουμε τον εναλλακτικό τουρισμό στηρίζοντας τα τοπικά προϊόντα.
Χρειάζονται οργάνωση και συνεργασία για όλα ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Τα έργα πρέπει να είναι μακράς πνοής κι αυτά είναι η επάρκεια του πόσιμου νερού, οι ασφαλείς δρόμοι και η καθαριότητα. Αυτά είναι σοβαρά για τον τουρισμό μας και η Περιφέρεια πρέπει να βοηθήσει το Δήμο για να έχουμε κονδύλια και να προχωρήσουμε.
Η Περιφερειάρχης έχει προταθεί ξανά από τον Πρωθυπουργό ο οποίος θα την βοηθήσει για να γίνουν πράγματα στον τόπο μας».
Τα έργα
Στα ζητήματα προτεραιότητας ο κ. Μαμφρέδας έβαλε τα έργα στο λιμάνι και αυτά που σχετίζονται σε την προσέγγιση των κρουαζιεροπλοίων, την τουριστική προβολή, την συντήρηση των δρόμων και την καθαριότητα.
«Στη Ζάκυνθο μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα αρκεί να είμαστε ενωμένοι και να μην τσακωνόμαστε. Χρειάζεται να είμαστε δημιουργικοί για μας και για τα παιδιά μας» επεσήμνε ο κ. Μαμφρέδας.
Για τον αριθμό των επισκεπτών που μπορεί να δεχτεί η Ζάκυνθος ο κ. Μαμφρέδας είπε ότι «κάθε χρόνο φτιάχνονται νέες ξενοδοχειακές μονάδες αλλά αυτό γίνεται χωρίς υποδομές. Επειδή δεν μπορούμε να σταματήσουμε την ανάπτυξη πρέπει να την οργανώσουμε. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή το αεροδρόμιο δεν μπορεί να δεχτεί περισσότερο κόσμο, ούτε περισσότερα αεροπλάνα».