Ζάκυνθος

Ξενοδόχοι: Μεγάλη αύξηση στις αφίξεις αλλά τα ξενοδοχεία δουλεύουν με τις τιμές του 2019

Την εικόνα του τουρισμού του 2022 μετέφερε η εκπρόσωπος των ξενοδόχων Βίκυ Βίτσου η οποία είπε ότι οι αφίξεις πάνε πολύ καλά αλλά οι τιμές με τις οποίες έχουν κλειστεί τα πακέτα είναι χαμηλές, καθώς οι συμφωνίες με τους τουρ οπερέιτορς  είχαν γίνει προ πανδημίας. Παράλληλα ζήτησε να μην εγκαταλείψουμε το θέμα της καθαριότητας γιατί οι τουρίστες κάνουν παράπονα.

Η κ. Βίτσου σημείωσε: «Οι αριθμοί ευημερούν αλλά τα ποσά που εισπράττουν οι επιχειρηματίες δεν είναι τα ανάλογα. Επίσης πρέπει να πληρώσουμε τα επιπλέον που προέκυψαν από τις αυξήσεις σε καύσιμα, τρόφιμα και αλλού.

Εμείς δεν μπορούμε να ανεβάσουμε τις τιμές στα δωμάτια» εξήγησε η κ. Βίτσου η οποία έδωσε μία πολύ  καλή προοπτική για τη σεζόν του 2022.

Αναφορικά με την κριτική που δέχονται, η εκπρόσωπος των ξενοδόχων είπε: «Οι τουρίστες έρχονται λοιπόν με φθηνά πακέτα και περνάνε πολύ καλά. Όμως κάνουν τις παρατηρήσεις τους καθώς βλέπουν – όπως κι εμείς – την κατάσταση που επικρατεί στη Ζάκυνθο και φέτος είναι περισσότερες οι παρατηρήσεις. Μάτια έχουμε όλοι και βλέπουμε, δηλαδή την ακαταστασία που υπάρχει στο νησί».

Για τα προβλήματα των επιχειρηματιών που σχετίζονται με την τρέχουσα κατάσταση σε παγκόσμια κλίμακα η κ. Βίτσου σημείωσε: «Μας βομβαρδίζουν στις ειδήσεις για τον πόλεμο, έχουμε τις αυξημένες τιμές και όλα τα υπόλοιπα προβλήματα συν την έλλειψη προσωπικού».

Ερωτηθείς για τους μισθούς που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι του τουρισμού, η κ. Βίκη Βίτσου είπε ότι είναι ικανοποιητικοί και ότι στην πλειοψηφία τους ξεπερνούν τα 1000 ευρώ,

 «Οι αμοιβές των εργαζομένων στον τουρισμό είναι ικανοποιητικές και πρέπει να είναι ευχαριστημένοι από τις παροχές που έχουν, ενώ οι συνθήκες εργασίες είναι εξαιρετικές. Οι μισθοί είναι από 1000 ευρώ και πάνω», εξήγησε η κ. Βίτσου και συμπλήρωσε πως ο ευχαριστημένος εργαζόμενος θα αποδώσει και καλύτερα.

Για τις αγορές που φέτος είναι πιο μπροστά στη Ζάκυνθο η κ. Βίτσου είπε ότι είναι η αγγλική, η ολλανδική και η πολωνική και για το Βασιλικό είπε ότι έχουν επιπλέον Βέλγους, Ελβετούς και Γερμανούς.

«Είναι επαναλαμβανόμενοι πελάτες μας και έχουν δίψα για διακοπές» σημείωσε η εκπρόσωπος των ξενοδόχων της Δημοτικής Ενότητας Ζακυνθίων.

Για τις υποδομές η κ. Βίτσου είπε ότι στο Βασιλικό δεν παίρνουν καθόλου νερό και αναρωτήθηκε αν αυτό θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Με τα σκουπίδια η κ. Βίτσου αναρωτήθηκε τι να κάνουν που είναι γεμάτοι οι δρόμοι… και είπε ότι οι ξενοδόχοι ανησυχούν πολύ. Ζήτησε από όλους να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να μην έχουμε φαινόμενα όπως του παρελθόντος που έπρεπε να πληρώνουν για να ανοίξει η πόρτα του χώρου που μπαίνουν τα απορριμματοφόρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *