Ελλάδα Ζάκυνθος

Ξεκινούν αγροτικές κινητοποιήσεις για το μεγάλο κόστος παραγωγής

Κινητοποιήσεις ξεκινούν την Τρίτη 11 Οκτωβρίου οι αγρότες στην Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση του κόστους παραγωγής.

Μετά από από τις συσκέψεις που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες οι κατά τόπους αγροτικοί σύλλογοι, αλλά και μετά την απόφαση που πήρε το Σάββατο 8/10 η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, τα πρώτα τρακτέρ και αγροτικά θα βγουν στους δρόμους την Τρίτη 11/10, ενώ θα υπάρξει κινητοποίηση το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη στα εγκαίνια της Agrotica.

«Το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί και οι τιμές στα οπωροκηπευτικά και σε άλλες αγροτικά προϊόντα έχουν πέσει στο μισό. Πλέον τίθεται ζήτημα επιβίωσης του αγροτικού κόσμου», υπογραμμίζει ο κ. Ρίζος Μαρούδας μέλος της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν να αντιμετωπίσουν την μεγάλη αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης που έχει φτάσει για πρώτη φορά στα χρονικά στα επίπεδα της βενζίνης, καθιστώντας ασύμφορες τις μετακινήσεις των αγροτικών μηχανημάτων.

Οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν παράλληλα την άνοδο των τιμών έως και 150% σε λιπάσματα και αγροεφόδια αλλά και την αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και ζωοτροφών με τους κτηνοτρόφους να αδυνατούν πλέον να αντεπεξέλθουν στο κόστος παραγωγής και να οδηγούν τα κοπάδια στη σφαγή, με ορατό τον κίνδυνο μείωσης του ζωικού κεφαλαίου της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *