Ζάκυνθος

Ξεκίνησαν τα έργα συντήρησης και αποκαθίσταται το Καστρομονάστηρο

Τα έργα στο μοναστήρι των Στροφάδων ξεκίνησαν και η πληροφορία έγινε επίσημα γνωστή τόσο από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου όσο και από την Ιερά Μητρόπολη.  Φωτογραφικό υλικό από την έναρξη των εργασιών υπάρχει από χθες στο διαδίκτυο και στα ηλεκτρονικά μέσα καθώς η είδηση συνοδεύτηκε από τις φωτογραφίες για του λόγου το αληθές.

Η χαρά όλων είναι δεδομένη για το μοναστήρι στο οποίο μόνασε ο Πολιούχος του νησιού Άγιος Διονύσιος και το οποίο είχε υποστεί πολλές φθορές από τους κατά καιρούς σεισμούς που είχαν γίνει.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Μοθωναίου με αφορμή την έναρξη των εργασιών στα Σρτοφάδια δηλωσε στον –Ε-: «Το αίσθημα ικανοποίησης ότι οι στόχοι μας γίνονται πράξη και δεν έμειναν επί χάρτου, είναι απερίγραπτο. Μετά την ολοκληρωμένη παρέμβαση για τον εκσυγχρονισμό, επισκευή, βελτίωση και συντήρηση των υφιστάμενων λιμενικών έργων πρόσβασης στα Στροφάδια από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, έφτασε η λαμπρά στιγμή της έναρξης των εργασιών αποκατάστασης του Καστρομονάστηρου των Στροφάδων.

Για κάποιους η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Για την Περιφερειακή Αρχή είναι η τέχνη της εκπλήρωσης των υποσχέσεων. Δεν μας αρκούν τα λόγια. Μιλάμε με έργα»!

Το συγκεκριμένο έργο έχει μεγάλο προϋπολογισμό και χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια και πολλές κυβερνήσεις μέχρι να φτάσει στην λήψη πολιτικής απόφασης για να υλοποιηθεί.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού / Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, προκήρυξε  πριν από ενάμισυ χρόνο, την με ανοιχτή διαδικασία επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου «Συντήρηση και αποκατάσταση του οικοδομικού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Στροφάδων» (NUTS: EL621) εκτιμώμενης αξίας  11.209.677,42 €  (πλέον ΦΠΑ), το οποίο ανήκει στην κατηγορία έργων ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ και ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ KAI ΟΔΟΠΟΙΙΑ. 

Το έργο χρηματοδοτήθηκε  από τους εξής πόρους:   α) το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της ΣΑΕΠ 822 με κωδικό 2018ΕΠ82200000 «Σχέδιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων στις δημόσιες υποδομές από τον σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018 στη Ζάκυνθο και το σύμπλεγμα των Στροφάδων Νήσων» .    β) το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ του ΥΠΠΟΑ της ΣΑΕ 014, κωδικός έργου 2018ΣΕ01400019 «Στερέωση και Αποκατάσταση του Πύργου, και τοπικές ανακτήσεις, στο συγκρότημα της Ιεράς Μονής Στροφάδων».

 Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίστηκε σε 1275 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *