Ζάκυνθος

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Οδό Φιλικών – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για 2 μήνες

Το πολυαναμενόμενο έργο για την στήριξη τους πρανούς και της κατασκευής πεζοδρομίου στην οδό Φιλικών ξεκίνησε χθες με τις πρώτες προπαρασκευαστικές εργασίες από τον ανάδοχο εργολάβο και οι οδηγοί που χρησιμοποιούν καθημερινά το δρόμο αυτό θα πρέπει να είναι «προετοιμασμένοι» για μια ολιγόμηνη ταλαιπωρία μέχρι οι αναγκαίες εργασίες να ολοκληρωθούν.

Σύμφωνα με  την ανακοίνωση της εταιρείας που ανέλαβε το έργο: Κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών καθώς και καθ’ όλο το 24ωρο ο δρόμος θα παραμένει κλειστός για τα διερχόμενα οχήματα. Για τον λόγο αυτό παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην συγκεκριμένη οδό.

Η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα γίνεται ως εξής: Η κυκλοφορία από Αλυκές προς Πόλη θα εκτρέπεται στις παράπλευρες οδούς και το τελευταίο προσβάσιμο σημείο θα είναι στο ύψος του Σταυρού στην Μπόχαλη όπου και θα παρεκτρέπεται προς Ακρωτήρι.

Από την Πόλη η κυκλοφορία θα εκτρέπεται στην οδό Χιώτη. Πρόσβαση έως το σημείο του έργου θα έχουν μόνο οι κάτοικοι της περιοχής

Το έργο που είχε κριθεί αναγκαίο και κατεπείγον μετά από κατολισθήσεις που σημειώθηκαν το 2018 στην περιοχή,  περιλαμβάνει  εκτός από την κατασκευή τοιχίου, ένα πεζοδρόμιο  επί της οδού Φιλικών σε μήκος 160 μέτρων. Ο προϋπολογισμός ήταν στα 865.000 ευρώ αλλά μετά την έκπτωση που έδωσε ο ανάδοχος μειώθηκε στις 554.119 ευρώ.

Να σημειωθεί πάντως πως παρά τις ανακοινώσεις που είχαν γίνει κατά το παρελθόν, ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για το δεύτερο έργο που θα γίνει στην ίδια περιοχή και πρόκειται για το έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού από την Μπόχαλη προς την Φιλικών από τη ΔΕΥΑΖ και αναμένεται επίσης να προκαλέσει μια μακρά αλλά αναγκαία αναστάτωση στην περιοχή.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *