Ζάκυνθος

Βρετανός πρέσβης: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ενημέρωση πριν ταξιδέψουν οι νεαροί τουρίστες

Για τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής του στη Ζάκυνθο μίλησε στον –Ε- ο πρέσβης της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα Μάθιου Λοτζ, ο οποίος έκανε γνωστό πως αυτή ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη, ενώ στη Ζάκυνθο είχε ξαναβρεθεί πριν από 20 χρόνια. Ειδικά για τους νεαρούς Βρετανούς είπε ότι δίνουν μεγάλη σημασία στην ενημέρωση που πρέπει να έχουν, πριν φύγουν από την πατρίδα τους για να έλθουν στη Ζάκυνθο.

«Ήταν για μένα ευκαιρία να έχω επαφές με τις τοπικές αρχές και αφού τους ευχαριστήσω για το χρόνο και τις χρήσιμες συζητήσεις που είχαμε, να πω ότι έμαθα περισσότερα για τον τόπο και για τον τουρισμό που είναι σημαντικός για τους Βρετανούς» ανέφερε ο πρέσβης ο οποίος συμπλήρωσε πως περνάνε καλά στη Ζάκυνθο την περίοδο των διακοπών τους οι Βρετανοί.

Ο πρέσβης δήλωσε εντυπωσιασμένος για τον αριθμό των νεαρών Βρετανών που δέχεται ο Λαγανάς και είπε ότι δεν ήξερε ότι είναι τόσοι πολλοί αυτοί που διαλέγουν το νησί μας. «Είναι περίπου 300 χιλιάδες οι Βρετανοί που έρχονται για διακοπές στη Ζάκυνθο και επιπλέον υπάρχουν αυτοί που μένουν μόνιμα στο νησί.

Είχα την ευκαιρία να δω την ομορφιά του νησιού και παρότι δεν πήγα παντού, είδα το Αργάσι, το καλαμάκι, το Λαγανά και διαφορετικά μέρη που το καθένα έχει την δική του ατμόσφαιρα» είπε ο κ. Μάθιου Λοτζ που χαρακτήρισε τη Ζάκυνθο ως ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό για όλες τις ηλικίες.

Για τους νεαρούς που κάνουν τις διακοπές ανέφερε πως είναι σημαντικό να υπάρχει ασφάλεια και να μην υπάρχουν προβλήματα. «Εμείς δίνουμε μεγάλη σημασία στην ενημέρωση πριν ταξιδέψουν και δίνουμε ταξιδιωτικές οδηγίες. Υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα θέματα που μας απασχολούν και πρέπει να προσέχουν πολύ στην οδήγηση γιατί γίνονται πολλά ατυχήματα όταν οδηγούν τα τετράτροχα – γουρούνες και να φορούν το κράνος τους. Επίσης να δουν αν το ατύχημα καλύπτεται από την ασφάλειά τους. Ένα ακόμα είναι ότι πρέπει να δείχνουν σεβασμό ο ένας στον άλλον, ειδικά όταν το βράδυ πηγαίνουν στα μπαράκια, εκεί πρέπει να προσέχουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους» σημείωσε ο πρέσβης που υπενθύμισε ότι υπάρχει σεξουαλική βία όταν πίνουν πολύ.

Τέλος ο πρέσβης ανέφερε πως αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στο Λαγανά και ζήτησε συνεργασία με τις αρχές του νησιού  η οποία είναι ήδη πολύ καλή, όπως το ίδιο γίνεται με το προξενείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *