Ζάκυνθος

Βουλευτής Δ. Ακτύπης: Είμαστε πλήρεις με διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, αλλά χρειαζόμαστε γιατρούς

Για την αυξημένη προσέλευση στα  επείγοντα του Νοσοκομείου τώρα που η τουριστική περίοδος βρίσκεται στο μέγιστο σημείο της ενημέρωσε ο Βουλευτής Διονύσης Ακτύπης ο οποίος αναγνώρισε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών αλλά σημείωσε ότι είμαστε πλήρεις σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

«Η Ζάκυνθος έχει το πλεονέκτημα να διαθέτει ένα σύγχρονο νοσοκομείο το οποίο είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ έχουν αντικατασταθεί όλα τα παλιά. Επομένως έχουμε ένα νοσοκομείο που προσφέρει ασφάλεια για τους κατοίκους αλλά και για εκείνους που θέλουν να έλθουν εδώ για διακοπές. Πρέπει να γνωρίζετε πως ένα μεγάλο μέρος των τουριστών θέλει να νοιώσει ασφάλεια στα νησιά που πηγαίνει γιατί υπάρχουν οικογένειες με μικρά παιδιά και αναζητούν ένα υγειονομικό σύστημα που θα τους καλύψει σε μία δύσκολη στιγμή» είπε ο κ. Ακτύπης ο οποίος στη συνέχεια έδωσε περισσότερα στοιχεία για το νοσοκομείο.

«Το νοσοκομείο Ζακύνθου έχει το 95% των ειδικοτήτων και είναι ασφαλές, ενώ μπορεί να ανταποκριθεί σε δύσκολες καταστάσεις.

Έχουμε ξεπεράσει τα 150 άτομα σε προσωπικό που έχουμε  τοποθετήσει στο νοσοκομείο Ζακύνθου και επίσης δημιουργήθηκαν ΙΕΚ νοσηλευτικής για να μπορέσουμε να έχουμε κι άλλο προσωπικό στο μέλλον, όπως μαίες και παραϊτρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Είμαστε πλήρεις με διοικητικό, νοσηλευτικό  και  παραϊατρικό προσωπικό αλλά αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τους γιατρούς, όπως όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας».

Αναφορικά με τα κίνητρα που πρέπει να δώσει το κράτος στους γιατρούς ο Βουλευτής είπε: «. Προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα που όμως δεν φτάνουν για να συγκρατήσουμε  τους γιατρούς στην Ελλάδα και να μην φεύγουν στο εξωτερικό. Τα κριτήρια είναι κυρίως οικονομικά και ως βουλευτές λέμε στην κυβέρνηση ότι πρέπει να φύγουμε από το ενιαίο μισθολόγιο και να επανέλθουμε στο ειδικό μισθολόγιο γιατί δεν είναι δυνατόν με άλλο τρόπο να συγκρατήσουμε τους γιατρούς στη χώρα μας και να μην φεύγουν στο εξωτερικό.

Μας λείπουν γιατροί συγκεκριμένων ειδικοτήτων αλλά στο Νοσοκομείο Ζακύνθου έχουμε μεγάλο πρόβλημα με καρδιολόγους, παθολόγους, νεφρολόγους. Γίνονται προκηρύξεις θέσεων αλλά δεν το πετυχαίνουμε γιατί αν υπάρχουν κάποιοι γιατροί αυτών των ειδικοτήτων μένουν στα μεγάλα νοσοκομεία των αστικών κέντρων».

Τέλος  ο κ. Ακτύπης ζήτησε να κριθεί από τους συμπολίτες μας για το αν δείχνει ενδιαφέρον για να καλυφθούν τα κενά του νοσοκομείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *