Ζάκυνθος

Βίκυ Βίτσου: Έως 30% οι αυξήσεις σε είδη που χρησιμοποιούν τα ξενοδοχεία

Τις επιπτώσεις που έχει η άνοδος των τιμών στον τουρισμό και ειδικά στα ξενοδοχεία περιέγραψε η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ξενοδόχων της Δημοτικής Ενότητας Ζακυνθίων Βίκυ Βίτσου η οποία αναφέρθηκε και στην καλή κίνηση των ημερών του Πάσχα στο νησί μας.

«Από πλευράς αφίξεων πάμε πολύ καλά, οι βίλες έχουν κόσμο και τα ξενοδοχεία γεμίζουν σιγά-σιγά. Πιστεύω πως οι Ευρωπαίοι θέλουν να έλθουν και κυρίως οι Άγγλοι που έχουν μεγάλη δυναμική και θέλουν να κάνουν διακοπές. Θα πάμε πολύ καλά με τους Βρετανούς οι οποίοι είναι και οι καλοί πελάτες μας» είπε η κ. Βίτσου.. 

Αναφορικά με τις άλλες τουριστικές αγορές η εκπρόσωπος των ξενοδόχων είπε: «Για τους Γάλλους τουρίστες να σημειωθεί ότι είχαμε και πέρυσι αλλά δεν είναι πολλοί. Επίσης έχουμε κεντροευρωπαίους, αλλά δεν έχουμε τους ανατολικούς. Πριν από 3-4 χρόνια είχαμε Ρώσους και τώρα ο αριθμός αυτών που δεν έρχονται από τα ανατολικά κράτη αντικαταστάθηκε με άλλους τουρίστες. 

Οι Πολωνοί έρχονται επίσης και γενικά πάμε καλά».

Οι επιχειρηματίες ζητούν από τις τοπικές αρχές να ασχοληθούν με την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας, θέμα για το οποίο η κ. Βίτσου δήλωσε: «Η απογοήτευσή μας αφορά την εικόνα μας γιατί όλο το χειμώνα λέγαμε τα ίδια και φτάσαμε στο σήμερα με σκουπίδια, λακούβες, χόρτα κλπ. Το νησί μας έχει εικόνα εγκατάλειψης λες και δεν περιμένουμε κόσμο!

Εμείς οι ξενοδόχοι, οι εστιάτορες και οι επιχειρηματίες, χαλάμε πολλά λεφτά και πολύ χρόνο για να φτιάξουμε τους χώρους μας, κάτι που γίνεται μερικούς μήνες πριν ξεκινήσουμε. Όμως δεν μπορεί να γίνεται  μονομερώς κάτι τέτοιο γιατί ο κόσμος που έρχεται στα ξενοδοχεία θα βγει έξω και θα πάει στην πλατεία, στους δρόμους κλπ. Η εικόνα στους γύρω χώρους δεν είναι καθόλου καλή και μας το λένε και οι πελάτες μας. Φέτος το βλέπουν και κάνουν παρατηρήσεις και σχόλια».

Οι επαφές του επιχειρηματικού κόσμου γίνονται χωρίς διαλείμματα και ειδικά στη διάρκεια του χειμώνα που υπάρχει ελεύθερος χρόνος. Γι’ αυτές τις επαφές η κ. Βίκυ Βίτσου σημείωσε: «Ο ξενοδόχοι κάναμε συναντήσεις όλο το χειμώνα. Λέμε τα ίδια και τα ίδια στις συναντήσεις με τους φορείς και φεύγουμε με υποσχέσεις μέχρι την επόμενη συνάντηση που λέμε πάλι τα ίδια. Νοιώθω απογοητευμένη. Στο Αργάσι και στην είσοδο της περιοχής τα χόρτα είναι δύο μέτρα…» 

Το Πάσχα

Για την κίνηση των ημερών του Πάσχα η κ. Βίκυ Βίτσου είπε ότι ήλθε πολύς κόσμος αλλά δεν πήγε να μείνει σε καταλύματα. «Σε άλλες χρονιές λειτουργούσαν και άλλα περιφερειακά ξενοδοχεία αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη φέτος που ήλθαν Ζακυνθινο-αθηναίοι  και έμειναν σε δικά τους σπίτια» εξήγησε η κ. Βίτσου. 

Για τα οικονομικά των ξενοδόχων η εκπρόσωπός τους ανέφερε: «τα πράγματα  είναι χάλια κι αυτό γιατί οι κρατήσεις έχουν γίνει με τις τιμές του 2019, ενώ τώρα έχουν ανέβει οι τιμές σε όλα τα προϊόντα και στην ενέργεια, από το σαπούνι στο μπάνιο μέχρι το πρωινό έχουν ανέβει από 25 έως 30% και να δούμε ποιος θα πληρώσει  αυτή τη διαφορά και πως θα βγει ο λογαριασμός… Πάμε λοιπόν και θα δούμε…»

Για τις κρατήσεις τέλος η κ. Βίτσου είπε ότι «δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό από αυτό που αναμενόταν για τους επισκέπτες μας και τις χώρες από τις οποίες προέρχονται. Πολλοί Βρετανοί, Ολλανδοί, Πολωνοί, Γερμανοί και λίγοι από το Ισραήλ. Χάσαμε όμως τις μεγάλες αγορές  της Κίνας κλπ». 

Για το Αργάσι τέλος ανέφερε πως εκείνο που ζητούν οι επιχειρηματίες είναι να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος και να λυθεί το θέμα που προέκυψε με τη ΔΕΥΑΖ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *