Ζάκυνθος

Τουριστικός πράκτορας Μ. Δαμανάκης: Αύξηση των αφίξεων αλλά όχι των εσόδων και κλείσιμο της σεζόν πιο ενωρίς

Την συνεχή αύξηση των αφίξεων από εδώ και στο εξής έκανε γνωστή μιλώντας στον –Ε- ο τουριστικός πράκτορας Μάρκος Δαμανάκης, ο οποίος όμως εκτίμησε πως η σεζόν θα τελειώσει ενωρίτερα. Παρά ταύτα ανέφερε πως ότι ο όγκος των επισκεπτών που έχουμε δεν αντανακλά στα έσοδα που υπάρχουν αυτή την εποχή.

«Από εδώ και πέρα θα έχουμε όλο και περισσότερο κόσμο που θα έρχεται στη Ζάκυνθο, μπαίνουν οι Ισραηλινοί και αυξάνονται οι πτήσεις από την Ιταλία. Φοβάμαι ότι μετά τις 20 Σεπτεμβρίου θα έχει απότομη πτώση λόγω και του κορονοϊού, αλλά και της έλλειψης προσωπικού στις αεροπορικές εταιρείες. Δεν βλέπω επέκταση της τουριστικής σεζόν αλλά ότι η σεζόν φέτος θα λήξει τα μέσα Οκτωβρίου» ανέφερε ο κ. Δαμανάκης.

Αναφερόμενος σε θέματα ποιότητας ο κ. Δαμανάκης είπε: «Δεν χρειάζονται θριαμβολογίες γιατί η ποιότητα των επισκεπτών είναι πολύ χαμηλή. Πρέπει να δουλέψουν τις υποδομές της Ζακύνθου.

Σήμερα (σ.σ. χθες)  πήγα σε μία δημόσια υπηρεσία γιατί προσπαθούμε να επαναπατρίσουμε 2 Ιταλούς που τους έκλεψαν στο Λαγανά. Έχασαν ταυτότητες και διαβατήρια  και το Ιταλικό προξενείο ζητά να πάνε στην Αθήνα για να βγάλουν έγγραφα. Αυτό έγινε το απόγευμα της Κυριακής.  Αυτή η στιγμή ο Λαγανάς είναι ξέφρενο αμπέλι!»

Το Ναυάγιο

Για το θέμα του Ναυαγίου που είναι το σήμα του νησιού, ο κ. Δαμανάκης ήταν πολύ καυστικός με όλους και αναρωτήθηκε για τα εξής: «Τι έχει κάνει η Επιτροπή για το Ναυάγιο;  Τίποτα! Μπήκαν μέσα κάποια άτομα που δεν έχουν σχέση με τον τουρισμό και η Επιτροπή έγινε για να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Δεν τους ενδιαφέρει το Ναυάγιο και για να σώσει την κατάσταση η κυβέρνηση είπε ότι θα κάνει απευθείας αναθέσεις εργασιών. Πρέπει να σωθεί το πλοίο γιατί αν μέσα στο επόμενο χειμώνα έλθει κακοκαιρία θα το πάρει το καράβι και θα το χάσουμε!

Όπως είναι ο πύργος του ‘Αϊφελ για το Παρίσι έτσι είναι και το ναυάγιο για τη Ζάκυνθο, δηλαδή το σήμα κατατεθέν. Επαναλαμβάνω πως η  Επιτροπή γι το ναυάγιο δεν έχει κάνει τίποτα!»

Κριτική άσκησε και στους παράγοντες που ασχολούνται με την προώθηση της διαφήμισης της Ζακύνθου και είπε: «Εδώ και 4 χρόνια δεν έχω δει διαφήμιση για τη Ζάκυνθο και μόνο ότι κάνει η ιδιωτική πρωτοβουλία, οι ξενοδόχοι και οι πράκτορες. Κατά τα άλλα το νησί είναι στον αυτόματο πιλότο και οι αρχές είναι ανύπαρκτες».

Για τις αφίξεις των κρουαζιεροπλοίων ο κ. Δαμανάκης ζήτησε να υπάρχει μία τάξη στην περιοχή που φτάνουν οι λάντζες και στα σημεία που είναι τα τουριστικά λεωφορεία για να παραλάβουν τις επισκέπτες και σημείωσε: «Το κρουαζιερόπλοιο έρχεται και τα λεωφορεία δεν μπορούν να μπουν για να πάρουν ή για να αφήσουν τους πελάτες που η ηλικία τους είναι 60 χρονών και άνω. Ο δρόμος είναι σχεδόν κλεισμένος και τα λεωφορεία δεν μπορούν να στρίψουν».

Τέλος έθεσε το θέμα της δημόσιας υγείας που είναι πολύ σοβαρό ως δομή λειτουργίας και αναρωτήθηκε: «μήπως λειτουργεί το Νοςσοκομείο;»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *