Ζάκυνθος

Τουριστικός πράκτορας Γ. Φιλιπποπολίτης: Η ζήτηση είναι μεγάλη για πτήσεις προς τη Ζάκυνθο

Για τα στοιχεία που συνθέτουν την τρέχουσα τουριστική χρονιά μίλησε στον –Ε- ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Φιλιπποπολίτης ο οποίος επεσήμανε πως τα νούμερα δείχνουν καλή πορεία και οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια.

«Το 2019 είχαμε 850 χιλιάδες αφίξεις, το 2010 είχαμε 200 χιλιάδες, το 2021 είχαμε κάτι περισσότερο από 400 χιλιάδες και φέτος πάμε πάλι στα νούμερα του 2019, καταλαβαίνουμε πως η αύξηση είναι πολύ μεγάλη και αυτό είναι το θετικό. Ο κόσμος διψάει για διακοπές και για τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης η πρώτη επιλογή ήταν η Ελλάδα. Αυτή την εποχή είναι πολύ δύσκολο να βρει κάποιος δωμάτια στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, όπως και στη Ζάκυνθο. Όμως χώρες όπως η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Αίγυπτος, η Τυνησία αλλά και η Ισπανία  έχουν διαθεσιμότητα και μπορούν να βρεθούν κρεβάτια, υπάρχει διαθεσιμότητα. Αν εδώ η πληρότητα είναι στο 98%, στις άλλες χώρες είναι λιγότερο. Στο χάρτη προστίθενται συνέχεια τουριστικά καταλύματα αλλά η Ελλάδα πάει καλά» ανέφερε ο κ. Φιλιπποπολίτης και στη συνέχεια μίλησε για την περίοδο του κορονοϊού.

«Πήγαμε καλά σαν χώρα την περίοδο της πανδημίας και δείξαμε μία σοβαρότητα στον τρόπο που αντιμετωπίσαμε αυτά τα ζητήματα και τώρα κερδίζουμε τη μάχη του πελάτη» σημείωσε ο τουριστικός πράκτορας.

Για το επόμενο διάστημα ο κ. Φιλιπποπολίτης είπε ότι «οι προκρατήσεις για το Σεπτέμβριο είναι πολύ καλές, αλλά για τον Οκτώβριο είναι νωρίς ακόμα για να πούμε τι θα γίνει. Λογικά δεν θα υπάρξει θέμα και οι πτήσεις έχουν δρομολογηθεί. Εγώ εκτιμώ πως θα είναι καλός και ο Οκτώβριος».

Οι ακυρώσεις

Αναφορικά με τις ακυρώσεις πτήσεων λόγω προβλημάτων έλλειψης προσωπικού στις αεροπορικές εταιρείες, ο κ. Φιλιπποπολίτης είπε πως «η Ζάκυνθος δεν είχε πρόβλημα, μόνο δύο πτήσεις τον Ιούνιο ακυρώθηκαν. Όμως στη Γερμανία και τη Σουηδία υπάρχουν προβλήματα».

Η Μ. Βρετανία

Για τις αφίξεις τουριστών από τη Μ. Βρετανία ο κ. Φιλιπποπολίτης είπε ότι υπήρξαν κάποιες κρατήσεις που είχαν κρατηθεί από το 2020 και από το 2021 αλλά οι περισσότεροι είχαν εξαντλήσει τα πακέτα και άρα δεν επηρεαστήκαμε πολύ.

«Αυτό που θα παίξει ρόλο για το 2023 είναι η αύξηση των τιμών. Η αγάπη για τη Ζάκυνθο υπάρχει και πάντα οι Βρετανοί ήταν πρωτοπόροι εδώ. Φέτος συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την πρώτη πτήση τσάρτερ που έγινε από τη Μ. Βρετανία προς τη Ζάκυνθο» ανέφερε χαρακτηριστικά και για την έξοδο από την Ε.Ε. είπε ότι μέχρι τώρα δεν έχει επηρεάσει τα ταξίδια προς το νησί μας.

Το αεροδρόμιο

Μεταξύ άλλων ο κ. Φιλιπποπολίτης είπε ότι πηγαίνουν καλά οι πτήσεις από τα Γαλλία και από την Ιταλία, ενώ ακυρώθηκαν οι πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί από την Ουκρανία.

Ερωτηθείς για το διεθνές αεροδρόμιο του νησιού μας κα τις δυνατότητές του ο κ. Φιλιπποπολίτης είπε: «Το αεροδρόμιο της Ζακύνθου έχει πρόβλημα με το ραντάρ και αυτό δεν επιτρέπει  την αύξηση των πτήσεων. Το αεροδρόμιο αντέχει μέχρι 9 πτήσεις την ώρα, ενώ τώρα δεχόμαστε 3 με 4. Η ζήτηση είναι μεγάλη για πτήσεις προς τη Ζάκυνθο». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *