Ζάκυνθος

Τον Ιούλιο μήνα ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης στο ναυάγιο

Τις εξελίξεις για τις αποφάσεις της Επιτροπής του Ναυαγίου έκανε γνωστές ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της εν λόγω Επιτροπής Ανδρέας Μαρινάκης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τον επόμενο μήνα ξεκινούν εργασίες συντήρησης του «Παναγιώτη» κι ακόμα ότι άμεσα θα γίνει αυτοψία στο χώρο.

Για τη φύλαξη και προστασία της ευρύτερης περιοχής ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει η σύμβαση με την εταιρεία σεκιούριτι που θα αναλάβει τη φύλαξη του χώρου και το Ναυάγιο – μετά από πολύ καιρό – θα οργανωθεί στη σωστή του βάση. Αφορά την ασφάλεια και την ορθή οργάνωση του χώρου στο πάνω και στο κάτω μέρος. Αυτό απασχολεί τώρα την επιτροπή και τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες θα έχουμε μία διαδικτυακή συνάντηση των μελών της Επιτροπής. Θέλουμε να αποφασίσουμε τις επόμενες ενέργειες που θα κάνουμε και μάλιστα άμεσα».

Αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Την επόμενη εβδομάδα θα έλθει στο νησί μας η Πρόεδρος της επιτροπής κ. Διονυσοπούλου για να δει ιδίοις όμασι τι γίνεται στο Ναυάγιο. Εμείς μεταφέρουμε την εικόνα αλλά είναι διαφορετικό να έχει η ίδια άποψη του χώρου».

Αυτό το διάστημα έχουμε πολλούς τουρίστες στο πλάτωμα, όμως από τον επόμενο μήνα ο κόσμος θα αυξηθεί. Ο κ. Ανδρέας Μαρινάκης ανέφερε: «Κόσμος υπάρχει από τις 10 το πρωί και στη φουλ σεζόν έχουμε στο Ναυάγιο 4000 άτομα.

Κόσμος υπάρχει μέχρι αργά το απόγευμα και υπάρχει θέμα επειδή κάποιοι μένουν εκεί μέχρι το βράδυ. Υπενθυμίζεται πως μετά τη δύση του ηλίου στους αγροτικούς δρόμους απαγορεύεται να κυκλοφορούν λόγω της πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Υπάρχει απόφαση γι’ αυτό.

Η σύμβαση που θα γίνει με την εταιρεία σεκιούριτι προβλέπει πως θα υπάρχει άτομο μέχρι τις 10 το βράδυ. Θέλουμε να έχουμε και νυχτερινό φύλακα αλλά αυτό δεν θα γίνει ακόμα».

Για το πλοίο «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ» που χρειάζεται επειγόντως συν τήρηση ο κ. Μαρινάκης είπε: «το πλάνο της Επιτροπής είναι για άμεση έναρξη των εργασιών. Όμως το δημόσιο κινείται με αργούς ρυθμούς και παρότι επιθυμούμε τώρα να ξεκινήσουμε,  θα το δούμε μέσα στον επόμενο μήνα. Τον Ιούλιο  θα ξεκινήσουμε και τα έργα θα γίνονται παράλληλα με την επίσκεψη των τουριστών, άλλωστε και στην Ακρόπολη βλέπουμε πως τα εργοτάξια δουλεύουν μαζί με τη χρήση του χώρου από τους επισκέπτες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *