Ζάκυνθος

Το ξεκίνημα της φετινής σεζόν στον τουρισμό ήταν αναπάντεχα καλό, επισημαίνουν οι τουριστικοί επιχειρηματίες

Για τη φετινή τουριστική περίοδο  και τα δεδομένα που έχουν προκύψει μίλησε στον –Ε- η επιχειρηματίας Λένια Μαυρίκου η οποία περιέγραψε ένα πολύ καλό ξεκίνημα με την ευχή να υπάρξει και ανάλογη συνέχεια για όλη τη σεζόν.

Με αφορμή και τα δεδομένα της εποχής  που εστιάζουν στην πανδημία και στον πόλεμο, η κ. Μαυρίκου είπε: «Βρισκόμαστε σε μία εποχή που πρέπει να σκεφτόμαστε συλλογικά, κάτι που σπανίζει στην εποχή μας και βλέπουμε πολλά κακά να συμβαίνουν ταυτόχρονα στην ανθρωπότητα. Πρέπει λοιπόν να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα.

Το ξεκίνημα της φετινής σεζόν ήταν αναπάντεχα καλό. Αυτό το μαρτυρά η αύξηση για τον Απρίλιο μήνα  συγκριτικά με το 2019, πόσο μάλλον η σύγκριση με το 2020 και 2021 που ήταν δύσκολα για όλους μας. Αυτό το γεγονός μας γεμίζει αισιοδοξία και όπως όλα δείχνουν η χρονιά προμηνύεται καλή. Η εκτίμηση είναι ότι θα κινηθούμε στο 80-85% του 2019, αν δεν συμβεί κάτι αναπάντεχο».

Ειδικά για τον κορονοϊό η κ. Μαυρίκου σημείωσε: «Το πώς η Ελλάδα αντιμετώπισε την πανδημία έγινε παρακαταθήκη μας και έχουμε πλέον ένα όνομα πολύ ασφαλούς προορισμού, κάτι που είναι σημαντικό γιατί η πανδημία συνεχίζεται».

Ερωτηθείς για τις προτιμήσεις των τουριστών η κ. Μαυρίκου εστίασε σε αυτό που έχει άνοδο τα τελευταία χρόνια και είπε: «οι βίλες έχουν τεράστια ζήτηση γιατί στην περίοδο της πανδημίας ο κόσμος ζητούσε μια ιδιωτικότητα και μία απομόνωση, κάτι που δεν το βρίσκεις εύκολα στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Το ζητά και τώρα ο κόσμος και όλο και περισσότερη ζήτηση υπάρχει για τις ιδιωτικές τουριστικές κατοικίες. Ως εκ τούτου βλέπουμε  να έχουν τεράστια ανάπτυξη οι βίλες και συνεχώς κατασκευάζονται νέες στο νησί μας.

Τα ξενοδοχεία έχουν τις παροχές τους για 24 ώρες, ενώ οι βίλες έχουν την ιδιωτικότητα όπως η οικογένεια που μένει έχει αποκλειστικά δική της πισίνα, δικό της μπάρμπεκιου και ένα ολόκληρο πολυτελές σπίτι.  Τα ξενοδοχεία προσφέρουν φαγητό, ενώ τα συγκροτήματα με τις βίλες έχουν κι αυτά τη δυνατότητα να διαθέτουν εστιατόριο.

Έχουμε ζήτηση και επαναλαμβανόμενους πελάτες. Επίσης επηρεάζει η απόσταση από τη θάλασσα γιατί αυτό πουλάει η χώρα μας. Η τιμή είναι διαφορετική αν η βίλα είναι πάνω στη θάλασσα».

Αναφορικά με την δυναμική εμφάνιση των τουριστών από τη μ. Βρετανία η κ. Μαυρίκου είπε: «Φέτος είναι καλό που ανέβηκε πολύ η αγγλική αγορά η οποία μας στήριξε εδώ και πολλά χρόνια. Βέβαια τώρα δεν είναι όπως παλιά γιατί τους έχει στοιχίσει το BREXIT. Προσέχουν πού θα ξοδέψουν τα χρήματά τους».

Το πιο μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους επιχειρηματίες του τουρισμού είναι η συνεχής άνοδος των τιμών σε όλα τα είδη, θέμα για το οποίο η κ. Μαυρίκου ανέφερε τα εξής:  «Η ακρίβεια είναι το αγκάθι της φετινής σεζόν και το σχοινί πουν όλοι πρέπει να ισορροπήσουμε  για να έχουμε κέρδος. Μπορεί να έχουν ληφθεί κάποια μέτρα για την ενέργεια αλλά το πρόβλημα παραμένει. Οι επιχειρήσεις που δουλεύουν με συμβόλαια, τα είχαν κάνει πριν από την πρόσφατη κρίση με διαφορετικές τιμές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *