Ζάκυνθος

Το προβάδισμα στη Μ. Βρετανία δίνουν οι αφίξεις του Απριλίου στη Ζάκυνθο

Την πρώτη εικόνα του τουρισμού για το 2022 δίνουμε μέσω στοιχείων για τις αφίξεις στο διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου και πρόκειται για τουρίστες που ήλθαν από τη Μ. Βρετανία και από την Ολλανδία.

Οι Πολωνοί θα αφιχθούν τις επόμενες εβδομάδες και ο μεγάλος αριθμός πτήσεων σε ημερήσια βάση θα ξεκινήσει από το Μάιο μήνα.

Αυτή η πρώτη ματιά δείχνει ότι φέτος οι τουρίστες από τη Μ. Βρετανία θα κάνουν δυναμική επανεμφάνιση και τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, φέρνουν  πρώτους τους Βρετανούς.  Αν και τα τελευταία χρόνια η Ζάκυνθος είχε την ευκαιρία να δέχεται επισκέπτες από πολλά διαφορετικά κράτη, η εποχή του κορονοϊού έφερε τα πάνω-κάτω και πέρυσι, όπως και πρόπερσι η κατάσταση είχε αλλάξει δραματικά.

Τα στοιχεία

Για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, οι πτήσεις που έγιναν από το εξωτερικό ήταν συνολικά 20 και έφεραν 2.850 τουρίστες.  Η κατανομή των πτήσεων και των αεροπορικών εταιρειών είναι η ακόλουθη:   16 πτήσεις από τη Μ. Βρετανία και 4 από την Ολλανδία. Επιβεβαιώνεται λοιπόν η δυναμική επιστροφή των Βρετανών στο νησί μας, ενώ στα θετικά βάζουμε και  την έναρξη πτήσεων από την Πολωνία για την οποία υπήρχε και υπάρχει φόβος λόγω  της γειτνίασής της με την εμπόλεμη Ουκρανία.

Ο αριθμός των τουριστών είναι μικρός αν το δούμε συγκριτικά και με άλλες περιοχές και νησιά ανά την Ελλάδα. Όμως τα μηνύματα που έρχονται είναι καλά για αύξηση των αεροπλάνων που θα μας επισκεφτούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν επιτυγχάνεται με μερικές εκατοντάδες αλλοδαπούς επισκέπτες για 15 ημέρες. Πέρυσι τον Απρίλιο δεν είχαμε αφίξεις λόγω της πανδημίας.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *