Ζάκυνθος

Το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου ήλθαν 100 χιλιάδες τουρίστες στο αεροδρόμιο Ζακύνθου

Ικανοποιητική είναι η πορεία των αφίξεων και τον Ιούλιο μήνα στη Ζάκυνθο, καθώς το πρώτο 15ήμερο έφτασαν μέσω του διεθνούς αεροδρομίου περίπου 100.000 τουρίστες από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.

Αναφερόμενος στις πληρότητες αυτής της χρονικής περιόδου για το νησί μας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων της Δημοτικής Ενότητας Ζακυνθίων Γεώργιος Μάργαρης είπε πως είμαστε στο 80%.

«Φτάνουμε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου από πλευράς αφίξεων και η Ζάκυνθος έχει πολύ μεγάλη κάλυψη και πληρότητες σε όλα τα είδη διαμονής, δηλαδή ξενοδοχεία, βίλες, δωμάτια, σπίτια κλπ. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία στη διαχείριση των υπηρεσιών σε όλους τους τομείς και αυτά προέρχονται από την πανδημία, από τις ελλείψεις στις υποδομές  κλπ. Επίσης υπάρχει προβληματισμός  για τα έσοδα και για το οικονομικό αποτέλεσμα που θα έχουμε  μετά από μία ομολογουμένως καλή χρονιά μετά την πανδημία» είπε ο κ. Μάργαρης και συμπλήρωσε πως δεν είναι το συμπέρασμα ίδιο για όλους ούτε οι πληρότητες ίδιες για όλους.

Μιλώντας για την εστίαση και ειδικά για τα εστιατόρια ο κ. Μάργαρης είπε ότι τα αποτελέσματα θα είναι κάπως διαφορετικά και λιγότερο καλά.

«Τα καταλύματα που έχουν μόνο ύπνο θα βγουν πιο κερδισμένα» είπε ο κ. Μάργαρης καθώς οι αυξήσεις είναι πάνω από 30%.

Για τους επισκέπτες που έρχονται στο νησί μας ο Πρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων είπε ότι πληρώνουν αυξήσεις από τις χώρες που έρχονται, στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και τελικά το πακέτο μπορεί να είναι ασύμφορο. «Κάποιοι ήδη στον τουριστικό χώρο λένε πως η επόμενη χρονιά δεν θα είναι καλή γιατί θα χρειαστεί διόρθωση τιμών. Δεν γίνεται οι τιμές να ανεβαίνουν συνέχεια. Όπως και για μας οι αυξήσεις  είναι πρόβλημα και σκεφτόμαστε πως θα αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια, το ίδιο ισχύει και γι’ αυτούς που θα ταξιδέψουν ειδικά για τους πελάτες μας που είναι πολύ χαμηλού εισοδήματος» είπε ο κ. Μάργαρης.

Δίνοντας τη συνολική εικόνα του νησιού ο Πρόεδρος των ξενοδόχων είπε ότι  υπάρχουν περιοχές που πηγαίνουν πολύ καλά όπως το Καλαμάκι  και το Τσιλιβή, επίσης η ορεινή Ζάκυνθος έχει και πολύ και ποιοτικό κόσμο. Χαμένοι είναι οι επιχειρηματίες στο Λαγανά που η κατάσταση έχει ξεφύγει με το θέμα της αστυνόμευσης.

Τέλος ο κ. Μάργαρης είπε ότι στους χαμένους είναι οι επιχειρηματίες της πόλης γιατί μπορεί να προσφέρεται καλό προϊόν από ορισμένες επιχειρήσεις αλλά αυτό δεν φτάνει καθώς υπάρχει εικόνα εγκατάλειψης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *