Ζάκυνθος

Το Πάσχα αναμένεται να τελειώσουν τα έργα στον τραπεζοειδή του λιμανιού

Μετά τις γιορτές του νέου έτους ξεκίνησαν και πάλι τα έργα στον τραπεζοειδή προβλήτα του λιμανιού και ήδη τις τελευταίες ημέρες οι εργασίες γίνονται με πιο γρήγορους ρυθμούς, για να προλάβουμε την τουριστική περίοδο και την άφιξη των πρώτων τουριστών.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας έγινε η τοποθέτηση της ανοδομής στη δυτική πλευρά  που είναι σημαντικό τμήμα του έργου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αναστάσιος Πλέσσας.

Υπενθυμίζεται πως η ίδια εταιρεία που κάνει τα έργα στο λιμάνι της πόλης έχει αναλάβει και την εργολαβία του λιμανιού στα Στροφάδια και για το λόγο αυτό υπήρξε ένα χρονικό διάστημα που έδωσε  προτεραιότητα εκεί. Τώρα συνεχίζει στο λιμάνι της πόλης της Ζακύνθου και μετά τον τραπεζοειδή θα ξεκινήσει στην απέναντι πλευρά, δηλαδή στο μώλο του Αγίου Νικολάου όπου είναι ο εγκάρσιος τραπεζοειδής.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αναστάσιος Πλέσσας έκανε γνωστό ότι έρχεται στο νησί μας για να δει τις εργασίες ο επιβλέπων του έργου από την αρμόδια υπηρεσία της Πάτρας αλλά και μηχανικοί της κατασκευάστριας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πλέσσας έκανε γνωστό πως κατά την επισκευή του τραπεζοειδή θα γίνουν παράλληλα αναμονές για ρεύμα και άλλες παροχές, δέστρες και ότι άλλο απαιτείται για την εξυπηρέτηση των σκαφών σε εκείνη την πλευρά.

Οι ζημιές στο λιμάνι έγιναν από το μεγάλο σεισμό που έπληξε τη Ζάκυνθο τον Οκτώβριο του 2018  και μετά από ελέγχους αυτοψίες ανέλαβε το υπουργείο να χρηματοδοτήσει τις επισκευές του και να διενεργήσει τη δημοπρασία.

Αφού τελειώσουν οι εργασίες στον τραπεζοειδή που είναι στο μώλο του Αγίου Διονυσίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες στην απέναντι πλευρά και  εκεί θα γίνει αφαίρεση της υπάρχουσας αψίδας και κατασκευή νέας με παράλληλη επισκευή των άλλων ζημιών.  

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *