Ελλάδα

Την Παρασκευή ξεκινά το Συνέδριο της ΝΔ

Στην τελική ευθεία της οργάνωσης και της προετοιμασίας για τις εκλογές του επόμενου χρόνου  βρίσκονται οι οπαδοί και τα μέλη των τριών μεγάλων κομμάτων (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) καθώς τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθούν τα συνέδρια τους και θα εκλεγούν νέα κομματικά όργανα.

Οι προετοιμασίες  για τα συνέδρια είχαν δρομολογηθεί από το  περασμένο έτος και στην ουσία αποτελούν μια πρώτη καλή πρόβα κινητοποίησης και οργάνωσης των κομματικών μηχανισμών ενόψει των απαιτήσεων της μακράς προεκλογικής περιόδου.

Την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, με σύνθημα «δίπλα σε κάθε πολίτη», στην Αθήνα. Την Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια ομιλία του προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ πριν  την ομιλία του πρωθυπουργού θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
Το Σάββατο, 7 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του γενικού Διευθυντή της ΝΔ, Γιάννη Μπρατάκου, και του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννη Μπούγα.

Παράλληλα, τη δεύτερη μέρα των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε έξι θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι: «Ασφάλεια για όλους», «Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης», «Καθημερινότητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες & Δίκαιη ανάπτυξη», «Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας», «Νέα Δημοκρατία: Τολμά να εξελίσσεται μένοντας σταθερή στις αξίες της» και «Πολιτικές για τους νέους». Κατά τη διάρκεια της θεματικής «Πολιτικές για τους νέους» οι νεότεροι βουλευτές του κόμματος θα παρουσιάσουν μια δέσμη προτάσεων που αφορούν τη νέα γενιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *