Ζάκυνθος

Θεαματική άνοδος των πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου

Με καλά νέα για τον τουρισμό μπήκε ο Μάιος μήνας και αυτό αποδεικνύεται από την αύξηση του αριθμού των διεθνών πτήσεων που το προηγούμενο διήμερο έφτασε τον αριθμό 15 σε ημερήσια βάση, (συν 1 εσωτερική πτήση) ενώ μόνο την περασμένη Παρασκευή κατέβηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Ζακύνθου 2000 επιβάτες.

Οι πληροφορίες των τελευταίων εβδομάδων έδιναν αυτή την καλή εικόνα που τελικά επιβεβαιώθηκε με την είσοδο του Μαΐου και όλοι ευελπιστούν σε μία καλή τουριστική χρονιά, αφού από τώρα μέχρι και το Σεπτέμβριο έχουμε ικανοποιητικό αριθμό πτήσεων και καλές πληρότητες στα αεροπλάνα.

Η αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου ωστόσο εστιάζεται στην συνεχή άνοδο που έχουν οι τιμές στα τρόφιμα, τα είδη πρώτης ανάγκης και την ενέργεια, ενώ παράλληλα υπάρχει προβληματισμός για την έκβαση του πολέμου, η πορεία του οποίου είναι άγνωστη χρονικά και όχι μόνο.

Τα έως τώρα δεδομένα για τη Ζάκυνθο η οποία κατά κύριο λόγο στηρίζεται στο διεθνές αεροδρόμιο γιατί από εκεί δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών, δείχνουν πλήρη ανάκαμψη της βρετανικής αγοράς και πολύ καλή πορεία της ολλανδικής αγοράς.

Τον Απρίλιο μήνα είχαμε 90 πτήσεις που έφεραν τουρίστες από τη Μ. Βρετανία, από τη Γαλλία, από την Ολλανδία, από τη Γερμανία, από το Βέλγιο και από την Πολωνία.

Το πολύ καλό στοιχείο που έρχεται στη δημοσιότητα για τον φετινό Απρίλιο συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2019, είναι ότι στη Ζάκυνθο υπάρχει άνοδος. Δηλαδή τον Απρίλιο του 2019 ήλθαν 7000 τουρίστες (αφίξεις και όχι αφιξο-αναχωρήσεις) και το φετινό Απρίλιο είχαμε 12.500 τουρίστες.

Στην ανάκαμψη της βρετανικής αγοράς συναινούν με δηλώσεις τους στον –Ε- τόσο οι ξενοδόχοι όσο και οι τουριστικοί πράκτορες. Αυτή ήταν και προφανώς θα παραμείνει και φέτος η πιο δυναμική αγορά για τη Ζάκυνθο, ενώ η απουσία των βρετανών τουριστών τα δύο προηγούμενα χρόνια της πανδημίας ήταν εμφανέστατη για το νησί μας.  

Την Τρίτη 3 Μαΐου e;ixame 14 πτήσεις στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου και σήμερα Τετάρτη αναμένονται 19 πτήσεις. Το Σαββάτο 30 Απριλίου είχαμε 9 πτήσεις, την Κυριακή 1 Μαΐου είχαμε 16 πτήσεις και την Δευτέρα 2 Μαΐου είχαμε 16 πτήσεις.

Η  υφυπουργός Τουρισμός Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου «Choose Greece 2022», που διοργανώθηκε, για δεύτερη χρονιά, από την Olympia Forum, την Παρασκευή, 29 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε ότι τα μηνύματα από τις διεθνείς αγορές είναι πολύ θετικά και όπως είπε χαρκτηριστικά «Ζουμε τις πρώτες φωτεινές ημέρες της ανακαμψης του τουρισμού». Η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι η Ελλάδα φέτος θα έχει περισσότερες πτήσεις από περισσότερους προορισμούς, ενώ αναφέρθηκε και στην απουσία των Ρώσων και Ουκρανών τουριστών το 2022 όμως σημείωσε ότι η έκθεση της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια στη ρωσική αγορά, από το 2014 και μετά, ήταν πολύ μικρή.

Όσο αφορά, την ταξιδιωτική κίνηση από την Ευρώπη, η υφυπουργός έκανε λόγο για πολύ θετικά στοιχεία από την Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία («οι Γάλλοι ψηφίζουν Ελλάδα φέτος και είμαστε νούμερο ένα προορισμός με εταιρείες οι οποίες διπλασιάζουν τις θέσεις για Ελλάδα»),  την Ιταλία, την Ισπανία, την Κύπρο, το Ισραήλ, τις Σκανδιναβικές χώρες και τις Βαλκανικές.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *