Ζάκυνθος

Θ. Καραΐσκος: Αδιέξοδα στο Υπουργείο Τουρισμού που θέλει φέτος να αναθέσει τη διαχείριση του Ναυαγίου στο Δήμο

Τις εξελίξεις στην περιοχή του Ναυαγίου σχολίασε ο περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ, Θανάσης Καραΐσκος, ο οποίος ανέφερε πως το Υπουργείο Τουρισμού που ανέλαβε το θέμα, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι στο Ναυάγιο έχουμε μία τραγελαφική κατάσταση και συνεχίζεται αυτό που ξέραμε και τα προηγούμενα χρόνια, όμως τώρα είναι και με επίσημο τρόπο τραγελαφική» είπε ο κ. Καραΐσκος και ακολούθως περιέγραψε με το δικό του τρόπο όσα έχουν γίνει από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Ενώ ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες ότι θα γίνει μία ΑΕ με διευρυμένες εξουσίες, πριν από λίγους μήνες πληροφορηθήκαμε ότι δεν μπορούν να φτιάξουν την ανώνυμη και μέσα σε ένα βράδυ έκαναν μία Επιτροπή για να καθησυχάσουν τους ανθρώπους του τουρισμού.

Την τελευταία εβδομάδα φάνηκε ότι η Επιτροπή δεν έχει καμία εξουσία, όταν από συνεντεύξεις μελών της Επιτροπής ακούσαμε ότι το θέμα της διαχείρισης του Ναυαγίου ανατέθηκε στο Δήμο  Είναι αστεία η κατάσταση. Ξεκινάμε από την ΆΕ, πάμε στην Επιτροπή και καταλήγουμε στο Δήμο, προφανώς γιατί είναι αδιέξοδα αυτά που σκέφτηκε το Υπουργείο Τουρισμού», συμπλήρωσε ο περιφερειακός σύμβουλος.

Ο Δήμος

Μιλώντας για το ρόλο της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και της δημοτικής αρχής ο κ. Καραΐσκος είπε: «Στο Δήμο που έχει πολλά προβλήματα, του αναθέτουμε ένα δύσκολο θέμα, όπως αυτό του Ναυαγίου.

Το σημείο αυτό είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα, μετά την Ακρόπολη, όμως έχει εγκαταλειφθεί από το Υπουργείο, που έλεγε ότι θα τα κάνει όλα και μετά τα μετέφερε σε μία Επιτροπή.  Δεν λειτουργεί και τίποτα καλά.

Μάθαμε ότι στο Δήμο απεστάλη στις 18 Απριλίου ένα έγγραφο από  τον Πρόεδρο της Επιτροπής του Ναυαγίου, από  την Αθήνα, το οποίο καθιστά το  Δήμο  υπεύθυνο για τη λειτουργία του Ναυαγίου, τόσο στη θάλασσα όσο και στην χερσαία περιοχή.

Η Επιτροπή με τη διαχείριση είχε τα πρακτικά πράγματα αλλά τώρα τα απεμπόλησε και τα παραχώρησε στο Δήμο.  Υπάρχει μία προχειρότητα παντού που έρχεται από παλιά και συνεχίζεται».

Για την κακή διαχρονική πορεία στο Ναυάγιο ο κ. Καραΐσκος δήλωσε τα εξής: «Δυστυχώς συνεχίζεται αυτή η ττραγελαφική κατάσταση, εκεί που οι ιδιώτες έκαναν ότι ήθελαν στο Ναυάγιο, τώρα βλέπουμε ότι και το κράτος σήκωσε τα χέρια ψηλά, τα αναθέτει στο Δήμο και μπορούμε να ξέρουμε από τώρα τι θα κάνει ο Δήμος…. 

Το Ναυάγιο θα μπορούσε να είναι και πλουτοπαραγωγικός πόρος για την αυτοδιοίκηση με κάποιο εισιτήριο, όπως γίνεται και στο εξωτερικό, αλλά εδώ οι διαπιστώσεις είναι   τραγικές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *