Ζάκυνθος

Τέλος από σήμερα το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Αίρεται από σήμερα η επιβολή του πρόστιμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υπουργείου Υγείας  που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, αναστέλλεται  η  εφαρμογή του άρθρου 24 του ν. 4865/2021 (Α’ 238), περί του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του  COVID-19 όλων των φυσικών προσώπων που έχουν την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή τους εντός της ελληνικής επικράτειας και έχουν γεννηθεί έως και την 31η.12.1961, για το χρονικό διάστημα από την 15η.4.2022 έως και την 30ή.9.2022.

Τι ίσχυε έως τώρα

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό πρόστιμο επιβάλλονταν από τις  17 Ιανουαρίου  2022 στους ανεμβολίαστους πολίτες  ηλικίας άνω των 60 ετών. Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο το πρόστιμο ήταν στα 50 ευρώ επειδή ήταν σχεδόν μισός μήνας. Οι κυρώσεις αίρονταν από την πρώτη μέρα του επόμενου μήνα από την πραγματοποίηση της πρώτης δόσης.

Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο, οι κυρώσεις επιβάλλονταν από το χρονικό σημείο θεμελίωσης της σχετικής υποχρέωσης. Το σχετικό πρόστιμο βεβαιώνεται και εισπράττεται αμελλητί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *