Ζάκυνθος

Τα έργα στο”Ναυάγιο”, το Κατάρ, το Επιμελητήριο και το Nayagiogate

Συγκεχυμένες εξακολουθούν να είναι οι πληροφορίες αναφορικά με τις παρεμβάσεις που αναμένονται να γίνουν εντός του θέρους στην περιοχή του ναυαγίου. 


Προς το παρόν δεν υπάρχει ουδεμία παρέμβαση στην ευρύτερη περιοχή και αν αυτές γίνουν θα αφορούν μόνο τη συντήρηση του πλοίου από ένα ειδικό συνεργείο που θα πάρει τη σχετική εργολαβία από το υπουργείο Τουρισμού.


Το μόνο στοιχείο που με τη μορφή πληροφοριών κινείται είναι η δράση της εταιρείας ILLIESSA, διάδοχο σχήμα της εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ που είχε αγοράσει το οικόπεδο των 15.000 στρεμ. από τον Γεώργιο Χάρο και έχουν προκληθεί οι γνωστές αντιδράσεις από εκκλησία και ορισμένους κατοίκους της περιοχής.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ο εκπρόσωπος της εταιρείας ενημερώνει φορείς και ιδιώτες για το επενδυτικό σχέδιο του Εμίρη του Κατάρ για τη συγκεκριμένη περιοχή στα πλαίσια μιας δραστηριοποίησης που έχει προφανώς εκπονηθεί από πολύ μακριά και επιδιώκει να κάμψει τις αντιδράσεις ή τις αντιθέσεις των κατοίκων και της εκκλησίας.


Η πιο πρόσφατη προβολή του πλάνου της εταιρείας για την ανάπτυξη του γνωστού οικοπέδου, έγινε πρόσφατα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, απόντος του προέδρου Φώτη Κώττη, προκαλώντας αντιδράσεις στο χώρο των κατοίκων που αντιτίθενται σε αυτήν.


Τις αντιδράσεις αυτές εξέφρασε με ανακοίνωση η οργάνωση Nayagiogate και δεν πέρασαν διόλου απαρατήρητες.


Είναι προφανές ότι είναι δύσκολο να ξεπεραστούν οι αντιθέσεις ορισμένων κατοίκων και ιδιαίτερα της εκκλησίας, εκτός κι αν προκύψει κάποιο θαύμα, όπως έλεγαν οι ….παλαιοί, σαν αυτά που προέκυψαν για ορισμένους στα ορεινά!

ermisnewsroom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *