Ζάκυνθος

Σύσκεψη στο Πνευματικό κέντρο για την πορεία των εργασιών συντήρησης των σχολείων

Με την παρουσία εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και με πρωτοβουλία του Δήμου έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 26-7 συνάντηση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου όπου συζητήθηκε η προετοιμασία για τις ανάγκες των σχολείων.

Μεταξύ άλλων στη συνάντηση πήρε μέρος η Ένωση Γονέων και οι υπεύθυνοι από την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον –Ε- ο  Αντιδήμαρχος Νικήτας Σπίνος «συζητήθηκε εκτενώς ο προγραμματισμός του Δήμου για τα έργα που γίνονται και πρέπει να ολοκληρωθούν  μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο, πριν ανοίξουν τα σχολεία». Ακολούθως ο κ. Σπίνος αναφέρθηκε αναλυτικά σε ορισμένα έργα και είπε: «Στο 3ο Δημοτικό σχολείο γίνεται αγώνας δρόμου να τελειώσει γρήγορα. Οι παρεμβάσεις σε αυτό το σχολείο είναι μεγάλες και ο εργολάβος προσπαθεί να τελειώσει μέσα στα χρονοδιαγράμματα που του έχουμε θέσει. Η ουσία όμως είναι ότι το σχολείο πρέπει να ετοιμαστεί και να λειτουργεί πριν τα παιδιά μπουν στις τάξεις.

Επίσης ενημερώσαμε για τις παρεμβάσεις που γίνονται στο 1ο Δημοτικό, όπου μπαίνει στέγη και γίνονται ελαιοχρωματισμοί. Στο νηπιαγωγείο του Αγγερικού μπαίνει στέγη. Στο γυμναστήριο του 3ου γυμνασίου που επίσης έφυγε η στέγη από ακραία καιρικά φαινόμενα. Στο 2ο δημοτικό που έχουμε πτώση σοβάδων στην είσοδο. Στο γυμνάσιο Βολιμών κα το νηπιαγωγείο Άνω Βολιμών. Στο γυμναστήριο του ΕΠΑΛ επίσης γίνονται παρεμβάσεις και συζητήσαμε για όλα αυτά τα έργα.

Επιπλέον έγινε συζήτηση για το λειτουργικό μέρος ώστε όταν ανοίξουν τα σχολεία να είμαστε έτοιμοι από πλευράς καθαριότητας και άλλων προετοιμασιών».

Ο κ. Σπίνος είπε ότι έγινε συζήτηση σε επίπεδο προγραμματισμού για το μέλλον των διδακτηρίων και τις ανάγκες που υπάρχουν αλλά προτίμησαν να μείνουν στα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν μέχρι το άνοιγμα των σχολείων.

Για την ανέγερση νέων σχολείων ο κ. Σπίνος είπε ότι αυτή η συζήτηση θα γίνει επί της ουσίας το φθινόπωρο.

«Η Ζάκυνθος χρειάζεται πολυδύναμο νηπιαγωγείο, νέο δημοτικό στη Δερματούσα, νέο κτίριο στο ΕΠΑΛ που έχει μεγάλες ζημιές και δεν ξαναχτίστηκε κλπ.» ανέφερε χαρακτηριστικά για τα μελλοντικά πλάνα.

Ειδικά για το σχολείο της Δερματούσας ο Αντιδήμαρχος υπενθύμισε ότι πριν από μερικά χρόνια είχαν σταλεί ανυπόγραφες μελέτες για έγκριση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *