Ζάκυνθος

Συνεχίζονται οι εργασίες για το λιμάνι στα Στροφάδια

Κανονικά συνεχίζονται τα «Έργα εκσυγχρονισμού – επισκευής – βελτίωσης – συντήρησης των υφιστάμενων λιμενικών έργων πρόσβασης στη νήσο Σταμφάνη του συμπλέγματος Στροφάδων Νήσων» από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και σύμφωνα με πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε μια αναλυτική ενημέρωση για το έργο που έχει ήδη ξεκινήσει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕΖ προς το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου. Η πρόσφατη κακοκαιρία είχε σαν αποτέλεσμα μια προσωρινή παύση των εργασιών που θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα μια που στην περιοχή έχει ήδη μεταφερθεί από τον εργολάβο γερανός.

Θυμίζουμε πως ο Πρόεδρος του Φορέα του ΕΘΠΖ Δρόσσος Κουτσούμπας μιλώντας πρόσφατα στο ραδιόφωνο του Ερμή είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο έργο με αφορμή καταγγελίες από την οργάνωση «Κίνηση άμμου» επιβεβαιώνοντας πως το Πάρκο έχει δώσει θετική γνωμοδότηση για την έγκριση των Π.Ο. του έργου και σημείωσε πως πρόσφατα θα γίνει νέα αυτοψία στο σημείο όπου γίνονται τα έργα.

Από την πλευρά τους πάντως οι τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕΖ σημειώνουν πως το  έργο βρίσκεται υπό εξέλιξη και κατασκευάζεται σύμφωνα με τις προβλέψεις της αδειοδοτημένης και εγκεκριμένης μελέτη του επί της οποίας και έχει γνωμοδοτήσει το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου.

ermisnewsroom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *