Ζάκυνθος

Συνεχείς συναντήσεις προετοιμασίας της νέας σχολικής χρονιάς, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ζακύνθου

Ευχές ώστε η νέα σχολική χρονιά να είναι καλύτερη για το χώρο τα εκπαίδευσης έστειλε ο νέος Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων ο οποίος είπε ότι αν κοιτάξουμε τα δύο προηγούμενα χρόνια οι συνθήκες ήταν δύσκολες και επικίνδυνες λόγω τα πανδημίας.

«Αισιοδοξούμε ότι φέτος τα πράγματα θα είναι καλύτερα και κάνουμε συνέχεια συναντήσεις τόσο με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας όσο και με τον Αντιδήμαρχο παιδείας, αλλά και με την Αντιπεριφερειάρχη για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών και τον τρόπο που θα γίνει φέτος. Συγκεκριμένα αν οι μαθητές θα έχουν κάρτα ή αν θα γίνει εκμίσθωση λεωφορείων» είπε ο Πρόεδρος.

Η σχολική περίοδο πρέπει να ξεκινήσει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, αν και έχουν δρομολογηθεί πολλά πράγματα, συμπλήρωσε ο κ. Βαρδακαστάνης.

Για τις καθαρίστριες στα σχολεία ο Πρόεδρος είπε ότι ήδη αναλαμβάνουν καθήκοντα και για τη συντήρηση στα σχολεία είπε ότι ολοκληρώνεται. Για τα έργα ανέφερε ότι γίνονται στο 3ο Δημοτικό, στο 2ο Γυμνάσιο και αλλού.

«Εμείς συνεχίζουμε να πιέζουμε και γίνεται ένας αγώνας δρόμου για να είμαστε έτοιμοι με το άνοιγμα των σχολείων. Οι αρμόδιοι που έχουν την υποχρέωση, οφείλουν να τα τελειώσουν. Το πρόγραμμα που υπάρχει είναι καλό και πρέπει να ολοκληρωθεί» είπε ο κ. Νίκος Βαρδακαστάνης.

Αναφορικά με τα δεδομένα τα εποχής ο Πρόεδρος είπε ότι έχουν αυξηθεί οι υποχρεώσεις και δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι φάκελοι με τα στοιχεία όλων των σχολικών κτιρίων, διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης αυτό θα βοηθήσει στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα οποία τα σχολεία δεν μπορούν να ενταχθούν αν δεν έχουν τουλάχιστον οικοδομικές άδειες!

«Για να ανοίξουν τα σχολεία πρέπει να τελειώσουν οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό σχολείο του Άμμου, να γίνουν οι ράμπες και να ολοκληρωθούν όλες οι υπόλοιπες παρεμβάσεις που έχουν ξεκινήσει και το 70% αυτών είναι έτοιμο. Είναι 20 παρεμβάσεις που πρέπει να τελειώσουν» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων

Σημειώνεται πως τελειώνει εντός των ημερών η κατασκευή της στέγης στο 3ο Γυμνάσιο η οποία είχε υποστεί ζημιές με την τελευταία μεγάλη κακοκαιρία.

Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία τα μαθήματα για φέτος αρχίζουν στις 12 Σεπτεμβρίου 2022.

Όπως δήλωσε πρόσφατα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 12 Σεπτεμβρίου με την «καλύτερη δυνατή συνθήκη ανθρώπινου δυναμικού όλων των εποχών».

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά συνήθως στις 11 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, επειδή η συγκεκριμένη ημερομηνία πέφτει φέτος Κυριακή, θα ανοίξουν την αμέσως επόμενη, δηλαδή τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *