Ζάκυνθος

Συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου απόψε για γιορτές και Black Friday

Απόψε (14-11-2022) αναμένεται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου και ν ασχοληθεί με τρέχοντα θέματα του κλάδου.

Αναφερόμενος στο θέμα του ωραρίου ο Πρόεδρος Αναστάσιος Τζίμης δήλωσε στον –Ε-: «Βάλαμε μπροστά ένα σχέδιο λόγω της ενεργειακής κρίσης και είπαμε ότι τα μαγαζιά πρέπει να κλείνουν (στις 6 το απόγευμα) για εξοικονόμηση ενέργειας, με τα φώτα, τα κλιματιστικά και όλα αυτά που πρέπει να ανοίξουν το βράδυ όταν λειτουργούν. Στους 65 που ρωτήσαμε, οι 58 μας είπαν να προχωρήσουμε.

Στη Θεσσαλονίκη που έβγαλαν αυτή την απόφαση και επειδή  ο καιρός είναι καλός, άνοιξαν τα μαγαζιά.  Γι’ αυτό κι εμείς πήραμε το μέτρο πίσω γιατί όταν υπάρχει λιακάδα δεν μπορείς να τους πεις να κλείσουν τα μαγαζιά τα απογεύματα».

Στη συνέχεια ο Εμπορικός Σύλλογος κατέθεσε άλλη πρόταση, για την οποία ο Πρόεδρος είπε: «Αποφασίσαμε λοιπόν να πάρουμε πίσω αυτό το μέτρο και να επαναφέρουμε το άλλο που ήταν διακαής πόθος των πολλών (98% περίπου) και είπαμε τα μαγαζιά να είναι κλειστά τα απογεύματα της Δευτέρας. Αυτό πέρασε ομόφωνα από το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου».

Δηλαδή τα τρία απογεύματα (Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή που θα είναι ανοιχτά) δεν φτάνουν να πάνε οι Ζακυνθινοί να ψωνίσουν;  αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος!

Οι Δευτέρες

Ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκαν τα πράγματα στη Ζάκυνθο για τα απογεύματα της Δευτέρας είναι ο ακόλουθος σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου: «Εμείς ζητήσαμε να είναι κλειστά τα μαγαζιά κάθε Δευτέρα μέχρι το τέλος Μαρτίου. Αυτό τηρήθηκε από ένα μεγάλο ποσοστό αλλά οι γνωστοί – άγνωστοι δεν το τήρησαν και ήταν αρνητικοί. Εγώ θα παρακαλέσω το καταναλωτικό κοινό να μην κατεβαίνει το απόγευμα της Δευτέρας για ψώνια.

Το μέτρο δεν θα ισχύει από την 1η Απριλίου που αλλάζουν τα πράγματα λόγω της τουριστικής περιόδου και άλλων παραγόντων.

Τώρα βλέπουμε πως όταν ο καιρός είναι κακός δεν κυκλοφορεί άνθρωπος στα μαγαζιά. Ο κόσμος πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ για τα τρόφιμα και επίσης πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα».

Η black Friday

Ο κ. Τζίμης μίλησε για το αποψινό Συμβούλιο και είπε: «Σήμερα  το απόγευμα θα γίνει συνάντηση  για να συζητηθεί τι θα γίνει στις γιορτές και στην black Friday που δεν πρέπει να γίνει black week».

Για τα μεγάλα καταστήματα ο κ. Τζίμης είπε ενδεικτικά ότι δεν μπορείς να πεις στον κινέζο ή στα άλλα πολυκαταστήματα να κλείσουν γιατί θα κάνουν ότι θέλουν.

Οι χώροι στάθμευσης

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρθηκε επιπλέον στο πρόβλημα με τους χώρους στάθμευσης και είπε:

«Για το θέμα της πόλης δώσαμε στο Δήμο 10 σημεία που μπορεί να γίνουν χώροι στάθμευσης αλλά μένουμε στις υποσχέσεις. Επίσης περιμένουμε από το Λιμενικό Ταμείο να δώσει όλο τον τραπεζοειδή για στάθμευση.  Κι 3 mini bus για νa κυκλοφορεί ο κόσμος ειδικά οι μεγάλοι άνθρωποι.  Επίσης να βγουν εκτός κέντρου οι δημόσιες υπηρεσίες για να εξασφαλιστούν θέσεις στάθμευσης και να χρησιμοποιηθεί για υπηρεσίες το παλιό νοσοκομείο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *