Ζάκυνθος

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη είχε ο Δ. Ακτύπης για σημαντικά θέματα του νησιού

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης, στην οποία τέθηκαν επι τάπητος όλα σημαντικά θέματα που αφορούν τη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Ακτύπη, ο Πρωθυπουργός, έδειξε ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τα προβλήματα που αντιμετώπίζει η Ζάκυνθος ενώ έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία για την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποτροπή του κινδύνου κατολίσθησης του χωριού Μπόχαλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Βουλευτή Ζακύνθου:

Κατά τη συνάντηση αυτή συζητήσαμε με τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης τις εξελίξεις επι καίριων ζητημάτων τα οποία τη στιγμή αυτή απασχολούν έντονα τόσο την κεντρική όσο και τοπική πολιτική επικαιρότητα.
‼️Στο επίκεντρο της συζήτησης μας με τον Πρωθυπουργό, βρέθηκαν φυσικά οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, που συμπαρασύρουν τις εξελίξεις στους περισσότερους κλάδους της οικονομίας, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση αναφορικά με τη διαρκή προσπάθεια της Κυβέρνησης να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δέχονται σημαντική πίεση.


Ο Πρωθυπουργός, ενημερωμένος ήδη για όλα τα σημαίνοντα θέματα που αφορούν τη Ζάκυνθο, όπως επι παραδείγματι την πορεία των εργασιών
– της Επιτροπής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου,
– τα έργα ανάπλασης, επισκευής και ανάδειξης του λιμένα,
– των τουριστικών λιμένων και των αλιευτικών καταφυγίων, που είναι δρομολογημένα,
– και τα έργα επισκευής και ανακαίνισης των κτηριακών εγκαταστάσεων σχολείων και εμβληματικών κτηρίων του νησιού μας, με συνεχάρη για την ουσιαστική πρόοδο που παρουσιάζουν τα έργα υποδομών στο νησί μας, ενώ δεσμεύθηκε να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τη Ζάκυνθο, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρον όλες οι αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου μας.


Επιπροσθέτως αρκετός χρόνος της συζήτησης αφιερώθηκε, στην υλοποίηση μίας σειράς σημαντικών παρεμβάσεων με αναπτυξιακό χαρακτήρα οι οποίες ήδη δρομολογούνται.
Πρόκειται για το σημαντικό έργο πνοής του δρόμου Αλυκές – Ξύγκια, ο οποίος θα συνδέσει την πεδινή Ζάκυνθο με το βόρειο και ορεινό τμήμα του νησιού στο οποίο βρίσκεται και η δεύτερη (από θαλάσσης) πύλη εισόδου της Ζακύνθου,
το έργο που αφορά στην ανάπλαση της παραλίας Αργασίου, το οποίο θα αναβαθμίσει σημαντικά την εν λόγω περιοχή, το έργο για την αποκατάσταση και ανάδειξη των κτηρίων στο εσωτερικό του Ενετικού Κάστρου Ζακύνθου καθώς και το έργο αξιοποίησης των κτηριακών εγκαταστάσεων του παλιού νοσοκομείου Ζακύνθου.


Τέλος, έθεσα στον Πρωθυπουργό και την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποτροπή του κινδύνου κατολίσθησης του χωριού Μπόχαλη Ζακύνθου. Σχετικά με το πρόβλημα αυτό ο Πρωθυπουργός μου ζήτησε να ενημερώσω σχετικά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη. Ακόμα, μου ζήτησε να τον κρατήσω ενήμερο για όλες τις εξελίξεις επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Ένα σχόλιο

  1. ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΑΚΤΥΠΗ Γ.ΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΝΤΕΣΒΑΝΤΑΖ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΥΟΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ ΟΥΔΕΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο κ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙΜΗ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΟΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ ΣΕ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΤΟ ΟΤΙ Η ΓΡΑΜΜΑ ΚΥΛΛΗΝΗ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ 11880 ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΝΑΥΛΟΥ?
    Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΝ κ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ? ΤΙΠΟΤΑ?
    ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΘΑ ΕΧΩ Η ΑΠΛΛΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *