Ζάκυνθος

Συμφωνία για κατώτατη τιμή σταφίδας 1,5 € για τον παραγωγό

Σε συμφωνία για κατώτατη τιμή για τη σταφίδα προχώρησαν οι εκπρόσωποι των φορέων που συναντήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην Πάτρα, στα γραφεία της ΣΚΟΣ. Η τιμή στην οποία κατέληξαν είναι 1,5 ευρώ για τον παραγωγό και το προϊόν δεν πρέπει να δοθεί με λιγότερα χρήματα σε καμία περίπτωση άσκησης πίεσης.

Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία εμπλεκομένων φορέων και μεμ την παρουσία εκπροσπώπων από τους Συνεταιρισμούς και τους εμπόρους-εξαγωγείς.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Διονύσης Βερτζάγιας ανέφερε πως οι αγρότες σταφιδοπαραγωγοί δεν πρέπει να πουλήσουν με λιγότερο από 1,5 ευρώ το κιλό και η τιμή αυτή θεωρείται τιμή εκκίνησης και όχι οριστική. Αυτό σημαίνει πως μπορεί κάποιοι να πετύχουν κάτι καλύτερο για τη μαύρη σταφίδα, η οποία φέτος με τα μέχρι τώρα δεδομένα του καιρού θα είναι πολύ καλής ποιότητας.  

Η πρωτοβουλία της συνάντησης ανήκει στον Αντιπεριφερειάρχη Δ. Ελλάδας Θεόδωρο  Βασιλόπουλο, που είναι υπεύθυνος για τα αγροτικά και έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη Ζάκυνθο.

Υπενθυμίζεται πως το κυρίαρχο ζήτημα  που έχει αναδειχθεί είναι οι πολύ χαμηλές τιμές που λαμβάνει ο παραγωγός για το προϊόν του οι οποίες βρίσκονται μόνιμα σε πτώση τα τελευταία χρόνια. Οι αγρότες – σταφιδοπαραγωγοί δηλώνουν πως υπό αυτές τις συνθήκες είναι ασύμφορη η καλλιέργεια της μαύρης σταφίδας και ζητούν από τις αρχές και το υπουργείο να ασχοληθούν περισσότερο με το πρόβλημα, πριν εκριζωθούν όλες οι σταφίδες στη Ζάκυνθο και την Πελοπόννησο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *