Ζάκυνθος

Σύλλογοι ξενοδόχων: Αποτίμηση της χρονιάς και προσφορά εξοπλισμού στους εργαζομένους της καθαριότητας

Συγκέντρωση των ξενοδόχων με πρωτοβουλία των Συλλόγων τους θα γίνει το βράδυ του προσεχούς Σαββάτου σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Παλατίνο» στην πόλη για να γίνει η αποτίμηση της σεζόν και παράλληλα να δοθούν είδη εξοπλισμού στους εργαζομένους της καθαριότητας.

Για το θέμα αυτό η εκπρόσωπος των Συλλόγων ξενοδόχων Βίκυ Βίτσου δήλωσε στον –Ε-: «Είχαμε κάνει μία συνάντηση τότε που έγιναν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, στις αρχές του Σεπτέμβρη και μας είπαν τα παράπονά τους και ότι χρειάζονται. Είπαμε λοιπόν να βοηθήσουμε οι ξενοδόχοι στο ρουχισμό και την υπόδηση και συγκεντρώσαμε χρήματα για να τους δώσουμε. Αυτά τα είδη είναι αναλώσιμα και θα χρειαστούν να ξαναπάρουν ρούχα και παπούτσια.

Το Σαββάτο το βράδυ θα γίνει αυτό στο ξενοδοχείο  «Παλατίνο»  και παράλληλα ένας απολογισμός για το καλοκαίρι».

Σε ερώτημα για την πορεία του τουρισμού φέτος και τα προβλήματα που δημιουργούν οι συνεχείς ανατιμήσεις η κ. Βίκυ Βίτσου ανέφερε: «Οι ξενοδόχοι στη Ζάκυνθο βαδίζουν κυρίως μαζί με τις εταιρείες. Μπορεί να έχουμε και μεμονωμένες αφίξεις αλλά ο μεγάλος όγκος είναι με τους τουρ οπερέιτορς.

Το καλοκαίρι πήγε καλά και μπορεί να υπάρχουν οι αυξήσεις σε όλα τα είδη και πιο πολύ στην ενέργεια, αλλά θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και έχουμε κάποια βοήθεια και από το κράτος.  Μαθαίνω ότι χτίζονται συνεχώς καταλύματα και αυτή τη στιγμή στη Ζάκυνθο ετοιμάζονται 280 νέες βίλες.

Η ζήτηση για το 2023 είναι αρκετά καλή και οι τουρ οπερέιτορς είναι αισιόδοξοι. Βέβαια πρέπει να δούμε και τι χρήματα θα έχουν οι ευρωπαίοι για να κάνουν διακοπές τη νέα χρονιά».

Σε ερώτημα για τις τιμές των καταλυμάτων η κ. Βίτσου είπε ότι φέτος έγινε κάποια αύξηση τιμών που την δέχτηκαν οι τουρ οπερέιτορς και είναι της τάξεως του 10%.

Για την εικόνα της Ζακύνθου στο θέμα της καθαριότητας η κ. Βίτσου είπε ότι «κρατήθηκε η κατάσταση σε καλό σημείο και το Αργάσι με το Βασιλικό ήταν πεντακάθαρα. Βοήθησαν και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων».

Ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που φέτος είχε όλο το νησί, και όχι μόνο οι ξενοδόχοι, είναι το νερό το οποίο παρέχεται με πολύ υποβαθμισμένη ποιότητα.

«Πρέπει να κάνουμε κάτι με το νερό γιατί δεν μπορεί να έχουμε τόσο λίγο και τόσο κακής ποιότητας νερό. Ο Βουλευτής που τον συναντήσαμε μας είπε ότι κάτι θα γίνει αλλά πρέπει να γίνει γρήγορα. Γιατί τα άλλα νησιά όπως η Κεφαλονιά και η Λευκάδα το έλυσαν το πρόβλημα;» αναρωτήθηκε η εκπρόσωπος των ξενοδόχων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *