Ζάκυνθος Υγεία & Ομορφιά

Συλλαλητήριο για την ΥΓΕΙΑ τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου

Απόφαση για διοργάνωση συλλαλητηρίου για την υγεία πήρε το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου το οποίο πραγματοποίησε συγκέντρωση στα γραφεία του μαζί με τα Σωματεία.

Κυρίαρχο θέμα είναι ο καθολικός, δημόσιος και δωρεάν εμβολισμός,  με συνεχή ενημέρωση των εργαζόμενων για να καταπολεμηθούν διάφορες αντιεπιστημονικές, σκοταδιστικές θεωρίες, με πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, με αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων και φαρμάκων.

Το συλλαλητήριο θα γίνει την ερόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 19:30 το βράδυ στο Διοικητήριο (παλιά Νομαρχία).

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο αναφέρει πως “η πανδημία είναι σε εξέλιξη  και αυτό που φαίνεται καθαρά όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα είναι ότι η  κυβέρνηση επιμένει να μετακυλύει στο λαό τις τεράστιες ευθύνες της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και τις ευθύνες της για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας’

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι απαιτούν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για:

1.            Την άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με  προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Ζακύνθου

2.            Ενίσχυση των κέντρων υγείας και πολυδύναμων ιατρείων του νησιού, ώστε να αποκτήσουν το χαρακτήρα του κέντρου υγείας και όχι απλά της… συνταγογράφησης,  με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να λειτουργούν και σαν εμβολιαστικά κέντρα.

3.            Στην εφαρμογή μέτρων προστασίας της Υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία του νησιού.

4.            Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζομένους με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.

5.            Στην άμεση υλοποίηση μέτρων για την ασφαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία με μονιμοποίηση και πλήρη απασχόληση του προσωπικού καθαριότητας , να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

              Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα την πανδημία. Δεν θα ανεχτούμε καμία επίθεση στα εργασιακά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων. Καμία αναστολή σύμβασης, καμία απόλυση, καμία πειθαρχική δίωξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *