Ζάκυνθος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των λογιστών στις 11 το πρωί της Παρασκευής 22-7 έξω από τη ΔΟΥ

Οι λογιστές σε όλη τη χώρα επαναλαμβάνουν το αίτημά τους στην κυβέρνηση για να δοθεί παράταση χρόνου και να προλάβουν να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις των πολιτών εγκαίρως. Το θέμα έφτασε ήδη στη Βουλή με ερώτηση που έχει κατατεθεί από Βουλευτές ενώ οργανώνονται κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Στη Ζάκυνθο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 11 το πρωί έξω από τα γραφεία της Εφορίας.

«Τα πράγματα για τους λογιστές είναι πολύ δύσκολα», δήλωσε στον –Ε- ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Τσουκαλάς ο οποίος είπε ότι για τις αλλαγές Πιερρακάκη έβαλαν πλάτη οι λογιστές σε όλη τη χώρα. «Πήγαμε από το απόλυτο μηδέν στην ηλεκτρονικοποίηση και τώρα είμαστε στην υπερ-ηλεκτρονική γραφειοκρατία. Για κάθε τι υπάρχει μία πλατφόρμα.

Βέβαια υπήρχε πολιτική βούληση γι’ αυτές τις αλλαγές αλλά ο στόχος επετεύχθη μέσα από τα λογιστικά γραφεία. Σιγά-σιγά  εκπαιδεύσαμε και την κοινωνία. Αυτοί που δημιουργούν  τα προβλήματα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που συνεχίζουν να στέλνουν τον κόσμο στο λογιστή του» είπε ο κ. Τσουκαλάς.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Πρόεδρος επεσήμανε: «Μεγάλο είναι το πρόβλημα και με τους Βουλευτές που δεν μπορούν να αντιληφθούν τι γίνεται. Τους ενημερώνουμε και οι περισσότεροι εξ’ αυτών δεν ξέρουν τι γίνεται και μας το λένε, όμως  αυτό είναι η παθογένεια της ίδιας της κοινωνίας.

Μέσα στον Ιούλιο οι λογιστές ασχολήθηκαν με τις πλατφόρμες στις οποίες ανέβαιναν  οι αιτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα και για τα καύσιμα, έγινε επαναπροσδιορισμός των στοιχείων στο μητρώο κάθε πολίτη και στην ουσία άλλαξαν οι φορολογικές δηλώσεις όλων των φορολογουμένων, κάτι που έγινε με επαληθεύσεις κινητών τηλεφώνων των δικαιούχων και πολλά ακόμα. Ο χρόνος που διαθέτουμε είναι ατελείωτος και τώρα έχουμε και τις επιστρεπτέες προκαταβολές».

Η κινητοποίηση

Για την κινητοποίηση ο Σύλλογος των λογιστών στη Ζάκυνθο κάνει γνωστά τα εξής:

Οι λογιστές μέσα από σκληρές συνθήκες εργασίας, υλοποιούμε καθημερινά όλες τις εργασίες που έχουμε  επιβαρυνθεί αναφορικά με τις πλατφόρμες του ψηφιακού μετασχηματισμού καθώς και την επιδοματική πολίτικη που εφαρμόζει η κυβέρνηση  και όλες τις δηλωτικές υποχρεώσεις που έχουν επιβάλει τα αρμόδια υπουργεία στους πολίτες.

Στο έλλειμμα γνώσεις χρήσης των Η/Υ από τους πολίτες, προστρέχουν σε βοήθεια στα λογιστικά μας γραφεία προκειμένου να υποβάλουν το οποιοδήποτε αίτημα προς την δημόσια διοίκηση.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του όγκου της δουλειάς μας και την καθυστέρηση στην υποβολή των δηλωτικών υποχρεώσεων  προς το υπουργείο οικονομικών και την ΑΑΔΕ καθώς  και το υπουργείο Εργασίας. Από τις έως τώρα αντιδράσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, με λύπη και αγανάκτηση  διαπιστώνουμε πως δεν αντιλαμβάνονται όλο αυτό τον φόρτο εργασίας  και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των λογιστών, καθώς και την προσφορά στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής του  ψηφιακού μετασχηματισμού .

Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους την Παρασκευή 22/7/ 22 και ώρα 11:00 π.μ. έξω από την Δ.Ο.Υ  Ζακύνθου, να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε  λύσεις  στα παρακάτω αιτήματα  μας:

 • Παράταση της υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως 30/9/2022.
 • Παράταση υποβολής στοιχείων των νομικών οντοτήτων στο πληροφοριακό σύστημα κεντρικό μητρώου πραγματικών δικαιούχων έως 31/12/2022.
 • Αναβολή της υποχρεωτικότητας των MYDATA για το έτος 2022 και επανεξέταση για το έτος 2023 με αρχικό στάδιο την εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης.
 • Παράταση στην υποβολή των εσόδων my data για το 2021 έως 31/12/2022.
 • Καμία επιβολή προστίμου για αποκλίσεις η τυπικής παραβάσεις στην υποβολή των my data.
 • Καθιέρωση – θεσμοθέτηση της άδειας ασθένειας του λογιστή (και άδεια μητρότητας για της λογίστριες) με παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων για τους πελάτες μας.

Το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας και του κράτους περνάει πάνω από τις πλάτες μας, μετά την συνεχόμενη υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών, προσθέτοντας πέραν των συμβατικών αρμοδιοτήτων μας πολλές επιπλέον υποχρεώσεις και ευθύνες.

Προχωράμε όλοι μαζί σε αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Αποτελεί υπόθεση όλων  μας η ενημέρωση των πολιτών για την επικρατούσα κατάσταση.

Ένα σχόλιο

 1. Υπάρχει λύση.
  Προτείνω να προσλάβετε επιπλέον προσωπικό (έστω και με 4ωρο) και να χρεώνετε όλες τις υπηρεσίες σας στον πελάτη.
  Το “αμούτσι” πρέπει να σταματήσει γιατί και ο λογιστής δεν έχει το αναλογούν έσοδο και αγχώνεται και ο πελάτης νομίζει οτι κάνει τη δουλειά του,όμως λόγω του στρεβλού συστήματος πελαγώνει!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *