Ζάκυνθος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των λογιστών έξω από τη ΔΟΥ Ζακύνθου σήμερα το πρωί

Ο κλάδος των λογιστών συμμετέχει σε δίωρη διαμαρτυρία στην είσοδο της Δ.Ο.Υ. Ζακύνθου σήμερα Πέμπτη 9-6-2022 και ώρα 10:30, δημοσιοποιεί σειρά θεμάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα από το υπουργείο και αναφέρει πως αντιδρά «στην  ανοργανωσιά του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και σοβαρότητας και άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των επιχειρήσεων και νοικοκυριών».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των λογιστών στη Ζάκυνθο Νίκος Τσουκαλάς, έκανε γνωστά τα εξής:

Στα πλαίσια υποστήριξης των παράλληλων κινητοποιήσεων της Ε.Φ.Ε.Ε.Α (Λογιστών Αττικής), αλλά και των επικείμενων δραστηριοποιήσεων και των υπολοίπων συλλόγων λογιστών-φοροτεχνικών της Χώρας, καλούμε τους συναδέλφους να παραστούν την Πέμπτη 9/6/2022 στην είσοδο των ΔΟΥ ώρα 10:30 σε ολιγόωρη συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας αντιδρώντας και στέλνοντας το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για την προχειρότητα και ανοργανωσιά κυρίως της Διοίκησης της Α.Α.Δ.Ε, του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας σε θέματα που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής και σοβαρότητας.

Εμείς οι λογιστές που κρατήσαμε όρθια την ελληνική οικονομία σε συνθήκες δύσκολες και απάνθρωπες κατά το διάστημα της πανδημίας, χωρίς καν να μας έχουν χορηγηθεί υγειονομικά πρωτόκολλα από ΕΟΔΥ, αντιδρούμε στους σχεδιασμούς που γίνονται, με προχειρότητα και σχεδόν απρόσεκτα και με το σκεπτικό από τους υπευθύνους ότι <>.

 Από το ξεκίνημα της πανδημίας μέχρι και σήμερα οι απανωτές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου καθώς και οι εγκύκλιοι που εκδίδονταν εκ΄ των υστέρων, σε συνδυασμό με τις ασφυκτικές προθεσμίες των καταληκτικών ημερομηνιών, ανάγκασαν τους λογιστές να κλειστούν στα λογιστικά γραφεία, αψηφώντας τον κίνδυνο του Κορονοϊού.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μέσα σε αυτό το διάστημα καλεστήκαμε να διαχειριστούμε τα my data συνοδευόμενα με πολλά λειτουργικά προβλήματα και αστοχίες.

Εν μέσω υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μας ανέθεσαν να ασχοληθούμε και με την επικαιροποίηση των στοιχείων των φορολογουμένων, ηλικιωμένων ανθρώπων, κατοίκων εξωτερικού, φορολογουμένων συζύγων χωρίς κλειδαρίθμους και με δεκάδες ακόμη προβλήματα.

ΑΜΕΣΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Αναβολή της υποχρεωτικότητας των MYDATA για το έτος 2022 και επανεξέταση για το έτος 2023 με αρχικό στάδιο την εφαρμογή της ηλεκτρονική τιμολόγησης.

• Παράταση στην υποβολή των εσόδων mydata για το 2021 έως 31/12/2022.

• Καμία επιβολή προστίμου για αποκλίσεις ή τυπικές παραβάσεις στην υποβολή των mydata.

• Παράταση της υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως 30/9/2022.

• Καθιέρωση θεσμοθέτηση της άδειας ασθένειας του λογιστή (και άδεια μητρότητας για της λογίστριες) με παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων για τους πελάτες μας.

• Καθιέρωση του μήνα Αυγούστου ως μήνα αδείας για τον κλάδο, με μετάθεση των δηλωτικών υποχρεώσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *