Ζάκυνθος

STOP στο Πάρκο της πλατείας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων

Σε περιπέτειες μπήκε η λειτουργία του πολυσυζητημένου Χριστουγεννιάτικου Πάρκου που το Σάββατο επρόκειτο να ανοίξει τις πόρτες του για το Κοινό, μια που η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής διέταξε διακοπή εργασιών. Η παραπάνω εξέλιξη ήταν μάλλον αναμενόμενη λαμβάνοντας υπόψη πως το είδος των κατασκευών και η τοποθέτηση παιχνιδιών λούνα παρκ μέσα στην πλατεία Σολωμού είχαν ήδη προκαλέσει ποικίλα σχόλια και όπως αποδείχθηκε και την αντίδραση της ΕΦΑ η οποία είχε δώσει άδεια στην εγκατάσταση μόνο για το χώρο μπροστά από το υπαίθριο Θέατρο.

Όπως αναφέρει το έγγραφο που υπογράφει η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ζακύνθου Ελ. Παπασταύρου και κοινοποιεί προς το Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου, οι εγκαταστάσεις που άρχισαν να στήνονται από την εταιρεία, δεν συνάδουν με την άδεια που έχει εκδώσει η Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο έγγραφο: «Έχοντας διαπιστώσει ότι οι εργασίες για την διοργάνωση χριστουγεννιάτικου Πάρκου δραστηριοτήτων της εταιρείας A.D.MP.A στην πλατεία Σολωμού δεν συνάδουν χωροταξικά με το αίτημα της εταιρείας και την υπ. Αρ.πρωτ.501745/20-10-21 απάντηση της Υπηρεσίας μας, καθώς οι εν λόγω εργασίες δεν λαμβάνουν χώρα μπροστά από το μικρό υπαίθριο θέατρο της πλατείας αλλά μπροστά από το άγαλμα του Διονυσίου Σολωμού και πλησίον του κηρυγμένου μνημείου του Αγίου Νικολάου του Μώλου, παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες»

Η κοινοποίηση του εγγράφου από την Αστυνομία στα συνεργεία που εργάζονταν για την εγκατάσταση  στην πλατεία έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής και από εκείνη την ώρα άρχισαν να γίνονται προσπάθειες από το Δήμο και τον υπεύθυνο της εταιρείας για να αρθούν τα αδιέξοδα, ενδεχομένως με την μετακίνηση των παιχνιδιών πιο κοντά στο υπαίθριο  θέατρο και χωρίς να γίνει επέκταση της εγκατάστασης στο χώρο αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου.

Η εξέλιξη αυτή πάντως προκάλεσε ποικίλες και εκ διαμέτρου αντίθετες  αντιδράσεις: Αφενός ικανοποίησε αρκετούς που είδαν να αλλοιώνεται η όψη και ο χαρακτήρας της πλατείας Σολωμού αφετέρου δυσαρέστησε όσους περίμεναν να αποκτήσει η Πόλη μας μια γιορτινή όψη και ένα χώρο για να παίξουν τα παιδιά, από την στιγμή μάλιστα που από το Δήμο Ζακύνθου δεν έχει αναληφθεί καμία άλλη πρωτοβουλία.

Ενδεικτική του κλίματος που έχει διαμορφωθεί γύρω από το θέμα ήταν η συζήτηση που είχε γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκεί πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι είχαν διατυπώσει ενστάσεις και προβληματισμούς ως προς τις αδειοδοτήσεις, την αισθητική της εγκατάστασης αλλά και την παντελή απουσία δράσεων από το Δήμο.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι μάλλον απίθανο τα εγκαίνια του Πάρκου να γίνουν το απόγευμα της Τρίτης όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *