Ζάκυνθος

Στον Αγ. Νικόλαο του Μώλου η τελετή του Αγιασμού για τα Θεοφάνεια και όχι στη Μητρόπολη

Η Μητρόπολη ανακοίνωσε ότι η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την ημέρα της εορτής των Θεοφανείων, την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022, θα τελεσθεί στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου του Μώλου (και όχι ως είθισται στον Μητροπολιτικό Ναό) και ώρα 08.30 το πρωί.

Αμέσως μετά, ώρα 11.30 θα ακολουθήσει η Τελετή Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα και του Αγιασμού των Υδάτων.

Η αλλαγή αυτή στο Πρόγραμμα της εορτής των Θεοφανείων, γίνεται προς αποφυγήν μεγαλύτερου συνωστισμού, ένεκα των δύσκολων υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν στη Χώρα και το Νησί μας.

Το πρόγραμμα αναφέρει:

Την Τετάρτη 5η Ιανουαρίου 2022, παραμονή της Εορτής των Θεοφανείων, ώρα 6 το απόγευμα, θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, η Ακολουθία του Όρθρου των Θεοφανείων. Όλα τα κατά παράδοσιν τελούμενα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος εκεί. Αλλά, μετά τον Όρθρο εντός του  Μητροπολιτικού Ναού, ο Σεβ. κ. Διονύσιος θα εκφωνήσει τον επίσημο Λόγο της εορτής και ακολούθως το Εκκλησιαστικό Φωνητικό Σύνολο «Άξιον εστί» θα ψάλει τα πατροπαράδοτα κάλαντα των Φώτων, υπό την διεύθυνση του κ. Διονυσίου Πυριόχου.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *