Ζάκυνθος

Στοχευμένες κινήσεις από την Αστυνομία για το Λαγανά ζητά ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων της περιοχής

Την κατάσταση που επικρατεί στο Λαγανά στην έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου και τα προβλήματα που επαναλαμβάνονται επεσήμανε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων της περιοχής Νταίζη Καψάσκη, ενώ για τα θέματα αυτά το περασμένο Σαββάτο έγινε συνάντηση με το Βουλευτή Ζακύνθου.

Αναφερόμενη στην κίνηση με τις αφίξεις τουριστών η κ. Καψάσκη είπε: «Οι μισοί από τους ιδιοκτήτες των ενοικιαζομένων του Λαγανά δεν έχουν ανοίξει ακόμα γιατί δεν έχουν κρατήσεις και θα ανοίξουν από τον Ιούνιο. Εκείνοι που άνοιξαν έχουν πολύ λίγα δωμάτια με τουρίστες.

Πρώτα ανοίγουν τα ξενοδοχεία και οι βίλες, εμείς δεν έχουμε μεμονωμένους επισκέπτες τώρα. Αυτή τη στιγμή στη Ζάκυνθο η προσφορά ξεπερνάει τη ζήτηση. Τα καταλύματα που έχουν γίνει στα χωριά είναι πολλά, ενώ παλιά είχαμε μόνο τις γνωστές τουριστικές περιοχές δηλαδή Λαγανάς, Τσιλιβή, Αργάσι, Βασιλικός, Κερί. Τώρα έχουμε καταλύματα στο Βουγιάτο, στο Καλιπάδο και σε πολλά ακόμα χωριά που δεν είναι τουριστικά και νοικιάζονται σπίτια. Από τους επισκέπτες οι μισοί πάνε στα μεγάλα ξενοδοχεία και οι άλλο μισοί πηγαίνουν στις βίλες, στα καταλύματα και στα σπίτια».

Εκείνο το οποίο παρουσίασε με έμφαση η κ. Καψάσκη είναι ότι ο Λαγανάς δεν μπορεί να πουλήσει τα δωμάτια στην αρχή και στο τέλος της σεζόν. «Η τουριστική περίοδος για τα ενοικιαζόμενα έχει συρρικνωθεί στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ έχουμε και 15 ημέρες τον Ιούνιο όπως και 15 ημέρες τον Σεπτέμβριο. Η κατάσταση είναι διαφορετική στο Λαγανά, ενώ στο Τσιλιβή είναι καλύτερα τα πράγματα και ήδη πηγαίνουν επισκέπτες στα δωμάτια» είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου.

Συνάντηση με το Βουλευτή

Αναφορικά με τη συνάντηση του Συλλόγου με το Βουλευτή Διονύση Ακτύπη, η κ. Καψάσκη είπε: «Στο Λαγανά βλέπουμε πως ξαναγυρίσαμε στην προ Covid  εποχή και γι’ αυτό ζητήσαμε συνάντηση με το Βουλευτή Ζακύνθου η οποία έγινε το περασμένο Σαββάτο στο γραφείο του. Του θέσαμε το πρόβλημα της παραβατικότητας και της ανομίας στην περιοχή μας καθώς ο Βουλευτής γνωρίζει το θέμα θέλει να συμβάλλει στην εξυγίανση του φαινομένου. Θα δούμε τι μπορεί να κάνει από την πλευρά του και σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που έχει. Του θέσαμε την επικρατούσα κατάσταση στο Λαγανά αλλά και ένα ακόμα ζήτημα που τέθηκε είναι αυτό της υπερφορολόγησης του κλάδου μας. Πληρώνουμε ακριβώς τους ίδιους φόρους με περιοχές που δουλεύουν 6 ή 12 μήνες ενώ εμείς δουλεύουμε τα καταλύματά μας μόνο για 3 μήνες.

Τα μέλη μας έχουν αναβαθμίσει τις υπηρεσίες και έχουν επενδύσει χρήματα στις νέες τάσεις του τουρισμού καθώς εμείς σαν κλάδος δεν μπορούμε να ενταχθούμε σε ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση».

Τα κακώς κείμενα

Αναφερόμενη στην κακή εικόνα του Λαγανά και την ανάγκη να αλλάξουν τα δεδομένα, η κ. Νταίζη Καψάσκη ζήτησε τη βοήθεια της Αστυνομίας σε μία όμως διαφορετική κατεύθυνση, ενώ σημείωσε πως με αυτά που συμβαίνουν, οι τουρίστες δεν γίνεται να διαλέξουν το Λαγανά για τις διακοπές τους

«Ξέρουμε ότι η νέα τάση είναι για πολυτελείς διακοπές και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε. Βλέπουμε όμως αυτά που συμβαίνουν και απογοητευόμαστε. Δεν θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η τυχοδιωκτική  αντιμετώπιση του τουρισμού στο Λαγανά. Άλλωστε η περιοχή μας παρασύρει την εικόνα της Ζακύνθου και είναι τα γνωστά προβλήματα με την ηχορύπανση,  τις γουρούνες, τους ΡΟΜΑ, τους κράχτες, το παραεμπόριο και όσα συμβαίνουν στον κεντρικό δρόμο και στην παραλία.

Τώρα έχουμε και γουρούνες μεγάλου κυβισμού που τρέχουν με ταχύτητα και δεν μπορούν να σταματήσουν… 

Εμείς ζητάμε από την Αστυνομία να κάνει στοχευμένες κινήσεις για την περιοχή του Λαγανά», κατέληξε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων του Λαγανά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *