Ζάκυνθος

Στο Κτηματολόγιο πέρασε η δημοτική περιουσία των ορεινών

Με σταθερούς ρυθμούς υλοποιείται ένα πάγιο αίτημα για την κατοχύρωση της δημόσιας γης και εν προκειμένω για τη Ζάκυνθο της δημοτικής γης, αφού το τελευταίο διάστημα  δηλώθηκε στο Κτηματολόγιο η περιουσία του Δήμου στα ορεινά.

Η αρχή έγινε από την Δημοτική Ενότητα Ελατίων, καθώς είναι η επίμαχη περιοχή για την οποία τα φώτα της δημοσιότητας εστιάζουν μόνιμα μετά τη γνωστή αγοραπωλησία. Η υπόθεση της αγοράς των 14 χιλιάδων στρεμμάτων από εταιρεία που φέρεται να είναι συμφερόντων του εμίρη του Κατάρ είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας επί μακρόν και θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο μέχρι να τελεσιδικήσουν τα δικαστήρια.

Η κίνηση αυτή που έγινε πρόσφατα από το Δήμο, έρχεται να ικανοποιήσει ένα πολύχρονο και πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνία για το οποίο μέχρι τώρα υπήρχαν υποσχέσεις. Τώρα βρισκόμαστε στο πρώτο στάδιο  γιατί χρειάζεται πολύ δουλειά μέχρι να καταγραφούν όλα τα ακίνητα που ανήκουν στο Δήμο σε όλη την περιφέρεια του νησιού. Η αρχή έγινε από τα ορεινά για ευνόητους λόγους και τη διαδικασία έφερε σε πέρας η Αντιδήμαρχος Ελατίων Βιβή Καψαμπέλη η οποία ξεκίνησε από τα Ελάτια και θα συνεχίσει με τα ακίνητα στη Δημοτική Ενότητα Αλυκών.

Η κ. Καψαμπέλη δηλώνει ικανοποιημένη από την πορεία των πραγμάτων και θεωρεί ότι ήταν χρέος της να ασχοληθεί με την κατοχύρωση της δημοτικής περιουσίας, κάτι που είχε καθυστερήσει και έπρεπε να κατοχυρωθεί για να μην χαθεί.

Τους προηγούμενους μήνες συγκεντρώθηκε πολύτιμο υλικό από συμβολαιογραφεία και  από το υποθηκοφυλακείο, το οποίο υλικό βοήθησε τα μέγιστα για να  προσδιοριστεί η περιουσία του Δήμου.

Ζητούμενο τώρα είναι να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια μέχρι και το τελευταίο μέτρο γης που ανήκει στο Δήμο, να προστατευτεί από καταπατήσεις και άλλα τινά αξιόποινα καθώς επίσης να γίνει ενημέρωση της κοινής γνώμης για το ύψος της αξίας της εν λόγω περιουσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *