Ζάκυνθος

Στο Καταστάρι θα σταματά η ηλεκτροδότηση των γεωτρήσεων τη νύχτα για εξοικονόμηση ενέργειας

Οδηγίες στους κατοίκους του Κατασταρίου έδωσε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ με απώτερο σκοπό να έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας και άρα λιγότερα έξοδα για τη δημοτική επιχείρηση.

Συγκεκριμένα ο κ. Αρετάκης ανακοίνωσε ότι θα γίνεται διακοπή ηλεκτροδότησης τις νυχτερινές ώρες στις γεωτρήσεις από τις οποίες υδροδοτείται το συγκεκριμένο χωριό και γι’ αυτό οι κάτοικοι πρέπει να προμηθευτούν ντεπόζιτα για αποθήκευση πόσιμου νερού.

Στα πλαίσια περιστολής δαπανών στη δημοτική επιχείρηση (τα προβλήματα της οποίας είναι πολλά και γνωστά) ο Δήμαρχος θα περιορίσει τα έξοδα για το ηλεκτρικό ρεύμα αφήνοντας τις γεωτρήσεις σε ηρεμία τη νύχτα. Για τις ώρες εκείνες και προκειμένου οι κάτοικοι να καλύπτουν τις όποιες ανάγκες υπάρχουν σε νερό θα μπορούν να το αποθηκεύουν σε ντεπόζιτα,   όπως γίνεται στην πόλη και σε πολλά ακόμα χωριά της Ζακύνθου.

Παράλληλα ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι υπάρχει ανάδοχος για το έργο του δικτύου των ορεινών κοινοτήτων και βρισκόμαστε σε ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην εξασφάλιση  νερού στο βόρειο τμήμα του νησιού.

2 σχόλια

  1. Ο Δήμαρχος δεν αποφασίζει μόνος του!!Εκτός αν έχουμε “Αρχή του ενός”!!Πρέπει να υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για ένα τόσο σοβαρό θέμα!!

  2. Το περασμένο πρωινό Σαββάτου βρέθηκα στη Μπόχαλη. Ο δημοτικός ηλεκτροφωτισμός σε πλήρη λειτουργία. Έως το απόγευμα φωταψία του κερατά. Προηγούμενες ημέρες ο δρόμος με πήγε στο Τσιλιβί. Ηλιόλουστη μέρα μεσημέρι κι εκεί τα ίδια. Φωταψία στα φόρτε της. Άγνωστο κai σε πόσα άλλα μέρη του νησιού επικρατεί η ίδια κατάσταση. Την ίδια στιγμή που άλλοι Δήμοι της χώρας στην παρούσα δύσκολη περίοδο περιορίζουν το φωτισμό τους ακόμα και τις νύχτες εσείς φροντίζετε να φωτίζετε και τις ημέρες μας. Εύγε.
    Επιεικώς όμως, η πράξη ή σωστότερα η aπραξία κρίνεται ως εγκληματική αμέλεια.
    Ανακαλύψατε ευτυχώς όμως τη σπατάλη. Την …. “ηλεκτροβόρα” γεώτρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας που μόλις γεμίσει τη δεξαμενή αυτόματα σταματά τη λειτουργία της. Με κλειστά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα και τα ρέστα. Πόσοι ορεινοί στον μακάριο ύπνο τους καταναλωνουν νεράκι; Πάσχουν oι ιθαγενείς εκεί απο συχνοουρία; Και όλη τη νύχτα τραβάνε τα καζανάκια; Στην ανάγκη, εν όψει των εορτών, δωρίστε τους κατουργυάλια. Φθηνότερα θα κοστίσουν απο τις δεξαμενές που τους ζητάτε να αγοράσουν.
    Για να σοβαρευτούμε. Πριν προχωρήσετε Κύριοι σε απονενοημένες κινήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας όπως λέτε, αφήστε τη γεώτρηση στη νυχτερινή της ησυχία και φροντίστε για τα αυτονόητα. Αν κρίνετε οτι υπάρχουν και τέτοια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *