Ζάκυνθος

Στις 7 το απόγευμα (Πέμπτη17-11) στην πλ. Αγίου Μάρκου η συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο

Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού  Κέντρου οργανώνει την εκδήλωση για τη φετινή επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου αύριο Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία του Αγίου Μάμκου.

Η ανακοίνωση του ΕΚΖ αναφέρει:

Ο φετινός εορτασμός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες. Κλιμακώνεται ο πόλεμος ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας, δυναμώνουν οι εκατέρωθεν απειλές ΗΠΑ – Ρωσίας για χρήση πυρηνικών όπλων, μεγαλώνει η απαράδεκτη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, η αποστολή όπλων στην Ουκρανία και στρατευμάτων σε άλλες χώρες, όλη η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο Νατοϊκό στρατόπεδο με δεκάδες Βάσεις να παίζουν ενεργό ρόλο στα σχέδια ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ. Αναβαθμίζονται συνεχώς οι Βάσεις της Ανδραβίδας και του Αράξου στη γειτονιά μας, εξοπλίζονται με νέα όπλα, φιλοξενούν καθημερινά Νατοϊκές δυνάμεις, όπως πρόσφατα με εκατοντάδες Νατοϊκούς της Δύναμης Τεχνικής Υποστήριξης Πυρηνικών Όπλων.

Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για :

•              Άμεση Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο. Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

•              Να σταματήσει η ελληνική επικράτεια και οι υποδομές της χώρας να μετατρέπονται σε «ορμητήρια πολέμου» και άρα πιθανούς στόχους σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου.

•              Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

•              Κανένας φαντάρος και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *