Ζάκυνθος

Στις 27/3 η πρώτη πτήση της σεζόν από Gatwick – Αγωνία μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η πτήση της εταιρείας Easy Jet από το αεροδρόμιο Gatwick στο Λονδίνο που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μάρτη είναι η πρώτη πτήση για τη φετινή σεζόν: Τα πρώτα δεδομένα για τον αριθμό των  πτήσεων που ξεκινούν στις 27 Μαρτίου και ολοκληρώνονται στις 29 Οκτωβρίου είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, καθώς καταγράφεται μια σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι και νούμερα που αγγίζουν το 80% του 2019.

Τις δικές τους εκτιμήσεις για τη φετινή σεζόν μεταφέρουν μιλώντας στον Ερμή τουριστικοί παράγοντες που σημειώνουν πως προς το παρόν είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα για τις πραγματικές συνέπειες που θα φέρει ο πόλεμος της Ουκρανίας και αυτό που τονίζουν είναι πως απαιτείται ψυχραιμία : ο άμεσος αντίκτυπος αφορά τις πτήσεις που θα ξεκινούσαν το Μάη από το Κιέβο στη Ζάκυνθο και είχαν προγραμματιστεί για μια φορά την εβδομάδα μετά από δύο χρόνια «αναστολής» λόγω της πανδημίας, ενώ οι τουριστικοί επιχειρηματίες αναμένουν το βαθμό που οι συνθήκες θα επηρεάσουν και τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Τη δραματικότητα των γεγονότων των τελευταίων ημερών και τις ανθρώπινες απώλειες, προτάσσει όπως είναι φυσικό ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Φιλιπποπολίτης και μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή σημείωσε χαρακτηριστικά: 

«Σε αυτή τη φάση δεν μπορούμε παρά να εστιάσουμε στον ανθρώπινο πόνο. Την ίδια στιγμή όλα τα είδη στο εμπόριο έχουν πάρει φωτιά και αντιμετωπίζουμε ήδη τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης» 

Ο ίδιος ανέφερε πως τρεις μόνο ημέρες πριν την ρωσική εισβολή είχε επικοινωνία με τους συνεργάτες του στην Ουκρανία και ενημερώθηκε πως όλα εξελίσσονται καλά με συνεχείς κρατήσεις στις πτήσεις από Κίεβο για Ζάκυνθο.

«Μας απασχολεί ο βαθμός που εν μέσω πολέμου κάποιος θα κλείσει διακοπές στην Ελλάδα αλλά αυτό είναι νωρίς για να το αποτιμήσουμε» ανέφερε ακόμη, τονίζοντας ωστόσο πως η ενεργειακή κρίση έχει ήδη 

«Οι ρήτρες και οι αυξήσεις στα εισιτήρια δεν είναι κάτι που προς το παρόν εξετάζουν οι πελάτες μας» σημείωσε, τονίζοντας πως το κλίμα είναι πολύ ρευστό ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Στάση αναμονής διατηρεί και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ζακυνθίων Γ. Μάργαρης που μιλώντας στον Ερμή κάνει λόγο για μια γενικευμένη ανασφάλεια και για πάγωμα κρατήσεων από τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης και των χωρών που γειτνιάζουν με την Ουκρανία.

«Αυτό το διάστημα έχουμε τις περισσότερες κρατήσεις και σίγουρα θα έχουμε συνέπεια στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Ένα μεγάλο θέμα για μας είναι η Πολωνία που είναι και ο βασικός μας πελάτης» ανέφερε ο κ. Μάργαρης.

Ένα σχόλιο

  1. Η εποχή των “παχιών αγελάδων¨ τελείωσε δυστυχώς.
    Ξημερώνει κακός χειμώνας για την ανθρωπότητα.
    Οσο για τους τουρίστες απο το Κίεβο που περιμένουμε,ήδη οι πρώτοι έφτασαν στον Προμαχώνα και στην Αθήνα,όποιος μπορεί ας τους βοηθήσει,μόνο που δεν έχουν χρήματα και δεν λέγονται τουρίστες,λέγονται ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *