Η κεντρική προεκλογική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (13-5) στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και εκεί εκτός από τους υπ. Βουλευτές της Ζακύνθου μίλησε ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, γιος του δολοφονηθέντα εκπαιδευτικού Νίκου Τεμπονέρα σε επεισόδια στη διάρκεια συλλαλητηρίου επί κυβερνήσεων ΝΔ.

Ο υποψήφιος Βουλευτής Γιώργος Αρμένης είπε στην κριτική του για τη ΝΔ: «Κατάργησαν κάθε έννοια αξιοκρατίας και κράτους δικαίου, έχουμε κομματικό κράτος, υποκλοπές και παρακολουθήσεις, έχουμε δικαστικέ αποφάσεις όπως συμφέρουν τη ΝΔ, έχουμε απαξίωση των θεσμών και μαφιόζικες τακτικές.
Στη Ζάκυνθο η ΝΔ έδωσε εξετάσεις με Βουλευτή Περιφερειάρχη και απέτυχε παταγωδώς. Δεν προχώρησε τίποτα και όλες οι μελέτες και οι χρηματοδοτήσεις είναι στα συρτάρια. Παράδειγμα είναι το έργο στο λιμάνι των Βολιμών όπου είχε τη χρηματοδότηση αλλά δεν προχώρησε. Το ίδιο με τα έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και σκουπιδιών, στον τομέα του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας».
Στη δική της ομιλία η υποψήφια Βουλευτής Αναστασία Μαρούδα είπε ότι η πολιτική του Μητσοτάκη είναι κατάντια για τη χώρα μας και ζήτησε από το λαό να πει ως εδώ γιατί δεν δίνει άλλη ανοχή στη ΝΔ.
«Δεν συναινούμε στην εκτροπή του πολιτεύματος και την καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων» είπε η κ. Μαρούδα η οποία ακολούθως αναφέρθηκε στην αισχροκέρδεια και στην ακρίβεια που ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό.
Ακολούθως μίλησε ο υποψήφιος Βουλευτής Σπύρος Ξένος ο οποίος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ και ζήτησε από το λαό να γυρίσει σελίδα για να αναπνεύσει τον αέρα της δημοκρατίας και να φέρει στη χώρα την πολυπόθητη Αλλαγή.