Ζάκυνθος

Στην έδρα της Περιφέρειας συνεδριάζουν οι Επιτροπές Παρακολούθησης έργων

Οι συνεδριάσεις των Επιτροπών Παρακολούθησης των προγραμμάτων της τρέχουσας και της νέας προγραμματικής περιόδου θα πραγματοποιηθούν στην Κέρκυρα την προσεχή Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.

Πιο συγκεκριμένα, στις 10.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του  Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2021-2027» σηματοδοτώντας ουσιαστικά την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος για τη νέα περίοδο.  Στη συνεδρίαση θα γίνει παρουσίαση του Προγράμματος 2021-2027 και ειδικότερων θεμάτων ενώ υπηρεσιακά στελέχη αρμόδιων Υπουργείων θα αναφερθούν σε οριζόντια θέματα υλοποίησης των νέων προγραμμάτων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας (16.00) θα πραγματοποιηθεί η 6η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014-2020» . Στη συνεδρίαση θα γίνει παρουσίαση και συζήτηση επί της  πορείας  υλοποίησης του προγράμματος το οποίο βρίσκεται στη  φάση ολοκλήρωσής του ενώ θα συζητηθούν και ειδικότερα θέματα.

Στις; συνεδριάσεις θα παραστούν εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο κ. Carsten Rasmussen, Προϊστάμενος της Διοικητικής μονάδας Ελλάδας-Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης και ο κ. Patrick Paquet   Προϊστάμενος της Διοικητικής μονάδας Ελλάδας –Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ε.Ε., καθώς και στελέχη των αντίστοιχων μονάδων.

Και οι δύο συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Cook’s Club (πρώην Park) στα Γουβιά.

Υπενθυμίζεται ότι στην Επιτροπή Παρακολούθησης μετέχουν: 

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ως Πρόεδρος, εκπρόσωποι των Αρχών διαχείρισης και συντονισμού, εκπρόσωποι δημοσίων αρχών, ειδικών υπηρεσιών τομεακών Επιχ. Προγραμμάτων και Επιτελικών δομών Υπουργείων, εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, των Δήμων κάθε Περ. Ενότητας και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, εκπρόσωποι οικονομικών και κοινωνικών εταίρων και ΜΚΟ (ΕΣΑμεΑ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, Περ. Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας Ι.Ν., Επιμελητήρια, ΣΕΤΕ, κ.α).  Επίσης μετέχουν χωρίς δικαίωμα ψήφου εκπρόσωποι αρμόδιων υπηρεσιών του Υπ. Ανάπτυξης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρ. Τράπεζας Επενδύσεων, της Διεύθυνσης Αναπτ. Προγραμματισμού της ΠΙΝ, κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *