Ζάκυνθος

Στην αφετηρία για τη μάχη των εθνικών εκλογών τα τρία μεγάλα κόμματα


Η ολοκλήρωση των εσωκομματικών διαδικασιών στα τρία μεγάλα κόμματα δημιουργεί την εικόνα ενός αγώνα δρόμου που θα λάβει χώρα από  τώρα και έως τις επόμενες εθνικές εκλογές και στου οποίου την αφετηρία βρίσκονται σε θέση μάχης όλοι οι αθλητές.
Η Νέα Δημοκρατία με το 14ο Συνέδριο που με επιτυχία διεξήχθη στην Αθήνα, το ΚΙΝΑΛ που επέστρεψε στα παλιά του σύμβολα με μια εντυπωσιακή συμμετοχή στην εσωκομματική ψηφοφορία και ο ΣΥΡΙΖΑ που πέτυχε μια εξίσου μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών στην κεντρική επιτροπή και την επιβεβαίωση της εκλογής ως αρχηγού του Αλέξη Τσίπρα, είναι οι δυνάμεις που εμφανίζονται πανέτοιμες να επιδοθούν σε μια σκληρή μάχη για επιβεβαιώσουν, ο καθένας από την πλευρά του, τη φιλόδοξη αντίληψη για την νικηφόρα πορεία που επιδιώκουν να πετύχουν.
Τα πράγματα δεν είναι απλά κι όσο και αν οι επικοινωνιακές πρακτικές χαρίζουν απλόχερα εικόνες γεμάτες παλμό και αισιοδοξία στα μέσα ενημέρωσης, η μεταβολή του πολιτικού τοπίου είναι μια δύσκολη υπόθεση στην άκρως προβληματική συγκυρία που ζούμε.
Η συμπεριφορά του εκλογικού σώματος ένα χρόνο αργότερα  δεν είναι προβλέψιμη και θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τους χειρισμούς της κυβέρνησης και λιγότερο από τις διακηρύξεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.Τα προβλήματα στον ορίζοντα είναι πάρα πολλά και οι φόβοι ενός τμήματος της κοινής γνώμης γίνονται ο απροσδιόριστος παράγων για  την εμπέδωση ενός κλίματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας που θέλουν οι περισσότεροι πολίτες να νιώθουν γύρω τους.
΄Ολα θα κριθούν τους επόμενους μήνες και έως το τέλος του έτους.  Η μάχη για την καταπολέμηση της ακρίβειας, η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, η αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων, η ενίσχυση των διεθνών συμμαχιών, η ενίσχυση της οικονομίας, όλα αυτά θα παίξουν καθοριστικό  ρόλο για την δημιουργία του κλίματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας που θέλουν να νιώθουν οι πολίτες. Και για όλα αυτά δεν θα κρίνεται μόνο η κυβέρνησης για το έργο της αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις θέσεις που θα λαμβάνουν. 
Κάθε εποχή είναι διαφορετική και στις εκλογές του 2023 το εκλογικό σώμα θα συμπεριφερθεί με διαφορετικά κριτήρια,  απ’ όπως σε αναμετρήσεις των προηγούμενων χρόνων.
erminewsroom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *