Ζάκυνθος

Στη δημοσιότητα ο διαγωνισμός για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ζακύνθου

Δόθηκε στη δημοσιότητα ο διαγωνισμός για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο όλης της Ζακύνθου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορούσε όλη τη χώρα. Ζητούμενο τώρα είναι να υλοποιηθεί στην πορεία ο σχεδιασμός χωρίς τις αρρωστημένες καταστάσεις και τις στρεβλώσεις του χθες που κόστισαν σε χρόνο και χρήμα τόσο στους πολίτες όσο και συνολικά στο κράτος.

Η Ζάκυνθος περιλαμβάνεται στις περιοχές που θα εκπονηθεί Μελέτη Τοπικών και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων και ο διαγωνισμός γίνεται μέσω του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Το TΕΕ αποτελεί την αναθέτουσα αρχή  η οποία έχει αναλάβει την αρμοδιότητα και την ευθύνη παρακολούθησης της εξέλιξης όλων των Προγραμμάτων Πολεοδομικού Σχεδιασμού.

Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια  καθορίζουν χρήσεις γης, ορίζουν όρους δόμησης, οριοθετούν οικισμούς, οριοθετούν σχέδια πόλης, περιοχές προς πολεοδόμηση, προστατευόμενες περιοχές, οριοθετούν ρέματα.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα πολεοδομικού σχεδιασμού του ΥΠΕΝ προβλέπει ανάθεση συνολικά 229 διακριτών μελετών ΤΠΣ, για 768 Δημοτικές Ενότητες, που  θα γίνει σε τέσσερις κύκλους έως τις αρχές του νέου έτους, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 400 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και εθνικούς πόρους. Η  ολοκλήρωση του συνόλου των μελετών των νέων ΤΠΣ, αναμένεται να καλύψουν το 70% της ελληνικής επικράτειας και θα είναι πραγματικότητα έως το 2025.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *