Ζάκυνθος

Στασιμότητα στις κρατήσεις με την έναρξη του πολέμου βλέπουν οι τουριστικοί πράκτορες

Η εικόνα που υπάρχει με τις αφίξεις αλλά και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο πόλεμος ήταν τα θέματα για τα οποία μίλησε στον –Ε- ο τουριστικός πράκτορας Μάρκος Δαμανάκης ο οποίος σχολίασε τις εξελίξεις και είπε ότι το στοιχείο που τώρα απασχολεί τα ταξιδιωτικά γραφεία και τις εταιρείες είναι η αύξηση του κόστους των διακοπών.

«Νομίζω ότι οι αποφάσεις των Ευρωπαίων για ταξίδια έχουν αρχίσει και επηρεάζονται από τον πόλεμο. Ενώ είχαμε μία πολύ καλή ροή κρατήσεων μέχρι πριν από τρεις εβδομάδες, τώρα έχουμε μία στασιμότητα και κάποιες ανακλήσεις στην έως τώρα ζήτηση για τα ελεύθερα δωμάτια» είπε ο κ. Δαμανάκης.

Για τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στον οικονομικό τομέα ο κ. Δαμανάκης είπε: «Τώρα οι απαντήσεις είναι ότι η ζήτηση λόγω του πολέμου έχει ανακληθεί σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα. Βέβαια αυτό αφορά τα χρηματο-οικονομικά και όχι αυτό καθ’ εαυτό τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δηλαδή επηρέασαν τα οικονομικά στοιχεία σε κάθε κράτος για τη μείωση της ζήτησης.

Αυτοί με τους οποίους συζητώ συνεχίζουν κανονικά τα προγράμματά τους γιατί περιμένουν ότι ο πόλεμος θα τελειώσει κάθε στιγμή. Όμως εκείνο που τους προβληματίζει είναι το κόστος  των διακοπών και πόσο θα ανέβει καθώς κάποιες αεροπορικές εταιρείες ανακαλούν πτήσεις από ορισμένες περιοχές και  τις πηγαίνουν αλλού που θεωρούν ότι θα γεμίσουν πιο εύκολα τα αεροπλάνα. 

Για παράδειγμα είχαμε μία πτήση της RYAN AIR από τη Νάπολη που ακυρώθηκε και αν δεν ήταν ο πόλεμος μπορεί να μην είχε ακυρωθεί. Οι εταιρείες κοιτάνε να δουν μέχρι πού θα φτάσουν οι τιμές των εισιτηρίων  γιατί το μετ’ επιστροφής  από Αγγλία που ήταν 250 λίρες τώρα πήγε 500 και 550».

Αναφορικά με τους τουρίστες από τα ανατολικά κράτη ο κ. Δαμανάκης σημείωσε:  «Για τα ανατολικά κράτη δεν συζητάμε τι αφίξεις θα έχουμε … Από τη Ρωσία δεν θα έχουμε καθόλου πελάτες. Το ίδιο και από την Ουκρανία για τα επόμενα 2-3 χρόνια, ακόμα κι τελειώσει αύριο το πρωί ο πόλεμος. Τα αεροδρόμιά τους είναι κατεστραμμένα και πως θα πετάξουν τα αεροπλάνα;».

Αναφορικά με την τουριστική προβολή της Ζακύνθου ο κ. Δαμανάκης άσκησε κριτική και είπε ότι δεν γίνεται καμία προβολή του νησιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *