Ζάκυνθος

Στα ύψη και σήμερα τα κρούσματα κορονοϊού στη Ζάκυνθο με 83 περιστατικά

Ακόμα μία δύσκολη ημέρα ήταν η σημερινή, παραμονή Πρωτοχρονιάς, για τη Ζάκυνθο αφού τα κρούσματα  βρίσκονται ακόμα σε πολύ υψηλό επίπεδο και έχουμε επίσημα καταγεγραμμένα 82 περιστατικά, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Η εικόνα στα νησιά του Ιονίου για σήμερα 31 Δεκεμβρίου 2021 είναι η ακόλουθη:

83 κρούσματα στη Ζάκυνθο,  57 στην Κεφαλλονιά, 149 στην Κέρκυρα, 115 στη Λευκάδα.

Καθώς η αποψινή βραδυά είναι γιορτινή και οι επαφές με τους συνανθρώπους μας θα είναι αυξημένες, οι γιατροί συνιστούν προσοχή και αυτοσυγκράτηση, αλλά και τήρηση όλων των μέτρων.

Οι συγκεντρώσεις  πρέπει να περιλαμβάνουν μικρό αριθμό ατόμων, να είναι στενά οικογενειακές και να αποφευχθούν οι επαφές με τους ηλικιωμένους.

Για όσους βγουν εκτός σπιτιού και διασκεδάσουν σε κάποιο κέντρο, τα μέτρα που ισχύουν είναι:  Οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο, πιστοποιητικού εμβολιασμού, πιστοποιητικού νόσησης. Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest). Σε κάθε τραπέζι θα κάθονται μέχρι 6 άτομα. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας, από το προσωπικό του καταστήματος, καθώς και από τους πελάτες κατά την προσέλευση, αποχώρηση και μετακίνηση εντός του καταστήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *