Ζάκυνθος

Στα χαρακώματα Δήμαρχος και Βουλευτής. Σκληρή απάντηση Αρετάκη σε Ακτύπη για την περίοδο 2000-2010

Απαντήσεις σε πολλά θέματα με παραπομπή στα τραγικά για το Δήμο γεγονότα της περιόδου 2000-2010, δίνει ο Δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης με ανάρτησή στην προσωπική του σελίδα στο fb και επί της ουσίας απαντά στο Βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη για τις πρόσφατες δηλώσεις για την Επίσχεση εργασίας στο χώρος της καθαριότητας ως εξής:

“Πρόσφατα έγινε μια επίσχεση εργασίας (δηλαδή δεν εργάζομαι αλλά πληρώνομαι) από το Σωματείο του πρώην ΦΟΔΣΑ στην καθαριότητα η οποία ήτο τυπικά παράνομη διότι επίσχεση εργασίας γίνεται μόνον όταν υπάρχει καθυστέρηση καταβολής των αποδοχών. Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης:

Ι) Ο κ. Βουλευτής, υπηρετώντας τη γνωστή επικοινωνιακή πολιτική του: α) Συναντάται με τους επικεφαλής του Σωματείου και τους διαβεβαιώνει ότι έχουν δίκιο.β) Δίδει συνεντεύξεις στον Τύπο και ανακοινώνει ότι έχει ενημερώσει εγγράφως τον κ. Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.γ) Δηλώνει ότι θα ενημερώσει τον κ. Υπουργό και καλεί το Τμήμα Περιβάλλοντος να επέμβει τονίζοντας: «Είναι αδιανόητο, μάλιστα, το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή έχει σταυρώσει τα χέρια και δεν λαμβάνει πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος».

ΙΙ) Ο κ. Δικαστής (δεν ήμουν παρών και δεν γνωρίζω ποιος ήταν) προφανώς όμως είναι έμπειρο και οξυδερκές άτομο, το οποίο αντιλαμβανόμενο τη σοβαρότητα του θέματος επεδίωξε και επέτυχε να δοθεί άμεση και σωστή λύση.Έπρεπε ο κ. Βουλευτής να είχε αντιληφθεί ότι δεν είναι δυνατόν μία πλήρως εξοπλισμένη Υπηρεσία Καθαριότητας με οχήματα πρόσφατα ελεγμένα από το ΚΤΕΟ και επαρκές προσωπικό, που μετέφερε καθημερινά στον ΛΙΒΑ 160 τόνους απορρίμματα, όλο το θέρος, να καταρρεύσει απότομα, αλλά ούτε και να εργάζεται τόσο μεγάλο διάστημα πλημμελώς.

ΙΙΙ) Η Δημοτική Αρχή όσον αφορά το «βουνό των απορριμμάτων» στα οποία αναφέρεται ο κ. Βουλευτής διευκρινίζει ότι δεν είναι απορρίμματα, αλλά ανακυκλώσιμα υλικά κυρίως χαρτόκουτα δια τα οποία το μόνο που υποχρεούται η Δημοτική Αρχή είναι να τα συγκεντρώσει στο οικόπεδο εκείνο από το οποίο με ευθύνη της εταιρείας ανακύκλωσης μεταφέρονται στο Αγρίνιο για περαιτέρω επεξεργασία.Όσον αφορά τις συνθήκες υγιεινής στο χώρο εργασίας η Δημοτική Αρχή δημιούργησε χώρους παραμονής των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του ΕΟΤ. Το Σωματείο των εργαζομένων του ΦΟΣΔΑ θέλει να επανέλθει στους χώρους εκείνους που οι ίδιοι κατήγγειλαν προ εξαμήνου ως απαράδεκτους. Θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια εξευγενισμού των χώρων αυτών.

Αυτή την περίοδο στην Πάτρα άρχισαν να εκδικάζονται τρείς δίκες, δύο στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και μία άλλη στο πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η οποία ανεβλήθη για τον Οκτώβριο του 2023. Ο Δήμαρχος παρίσταται ως Πολιτική Αγωγή στις δύο δίκες του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.Η μία δίκη αφορά τις δημοτικές εταιρείες ΔΑΕΖ, ΔΕΠΑΖ, ΑΔΑΖ και ΙΑΜΟΣ και η άλλη την εταιρεία «Ζακυνθινό Καρναβάλι». Αυτές οι δίκες έχουν δύο διακριτές συνέπειες, πολύ σοβαρές, για τα συμφέροντα του Δήμου.Οι συνέπειες της εποχής εκείνης 2000-2010: Τότε δημιουργήθηκε ένα πλέγμα εταιρειών οι οποίες με τη χρήση προγραμματικών συμβάσεων, με το ρόλο εργολάβου ή υπεργολάβου, με ελλειπή ή ανύπαρκτα στοιχεία οικονομικών πράξεων, η μία εταιρεία μάλιστα χωρίς ΑΦΜ και σχετική ενημέρωση στην οικονομική Εφορία όπως διεπίστωσαν οι ορκωτοί ελεγκτές, συνετέλεσαν στις αδιαφανείς διαδικασίες της λεηλασίας των επιχορηγήσεων του Δήμου και στη δημιουργία χρεών. Χαρακτηριστικό είναι ότι από το Δήμο εχορηγήθη στην ΑΔΑΖ, ως υπεργολάβος της ΔΕΠΑΖ, ποσόν 81.630,00 € (για την ανακαίνιση του κινηματογράφου «Φώσκολος»).

Ο ορκωτός λογιστής το 2012 όχι μόνον στοιχεία δεν βρήκε, αλλά και στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών δεν υπήρξε ποτέ φάκελος για το συγκεκριμένο έργο.Οι συνέπειες σήμερα: Από την Εταιρεία ΔΑΕΖ ήδη έχουμε υποχρέωση ως Δήμος να επιστρέψουμε ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000 €)από τη διαχείριση που είχε κάνει στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» καθόσον σε έλεγχο που έγινε δεν επέδειξε, δικαιολογητικά δαπανών διότι δεν υπήρξαν. Πρόσφατα την 26/9/2022 ελήφθη στο Δήμο έγγραφο του ΚΕΑΟ που χρεώνει το Δήμο με ληξιπρόθεσμα ένα εκατομμύριο εξακόσια εβδομήντα τρία ευρώ (1.000.673,00 €), οφειλές της εταιρείας ΔΑΕΖ στο ΙΚΑ. Δηλαδή μόνο για την εταιρεία ΔΑΕΖ (υπάρχουν ακόμη πέντε ανεξέλεγκτες εταιρείες) ο Δήμος θα πρέπει να καταβάλλει τρία εκατομμύρια ευρώ (3.000.000,00 €) για να έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Την 28/9/2022, όπου ο Δήμαρχος παρίστατο στα Εφετεία Κακουργιοδικείων στην Πάτρα, ο κ. Βουλευτής ενημερώνει εγγράφως τον κ. Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ότι ο Δήμαρχος δεν ενδιαφέρεται και έχει «σταυρώσει τα χέρια».Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμαρχος ουδέποτε «εσταύρωσε τα χέρια», αλλά εξεπλάγη δυσάρεστα όταν διαπίστωσε ότι ολόκληρο Δημοτικό Συμβούλιο με Πρόεδρο και μετέπειτα Δήμαρχο τον κ. Βουλευτή δεν αντελήφθη τα τεκταινόμενα από τις «Διαπλεκόμενες Εταιρείες», το αντίτιμο των οποίων καλείται σήμερα ο Δημότης να καταβάλλει.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΡΕΤΑΚΗΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *