Ζάκυνθος

Σπ. Κωστής: «Αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε το ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι»

Στις 15 Μαΐου έγιναν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ζακύνθου και μετά έγινε συγκρότηση του Προεδρείου. Τη θέση του Προέδρου ανέλαβε ο κ. Σπύρος Κωστής ο οποίος μίλησε για τρέχοντα θέματα και ενημέρωσε τους κυνηγούς.

Σημειώνεται πως η κυνηγετική περίοδος έχει λήξει και τώρα το κυνήγι απαγορεύεται.

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Ζάκυνθο με τα θηράματα ο Πρόεδρος είπε: «Θηράματα δεν υπάρχουν και το μοναδικό ενδημικό θήραμα που είναι ο λαγός, πρέπει να το προστατέψουμε. Ειδικά τώρα που είναι περίοδος αναπαραγωγής».

Για την κλιματική αλλαγή ο κ. Κωστής είπε ότι «έχει επηρεάσει το πέρασμα των πουλιών τα οποία δεν μεταναστεύουν και μένουν στη Β. Ευρώπη.

Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις γνωρίζουν πως οι κυνηγοί της Ζακύνθου σε μεγάλο ποσοστό (δηλαδή το 80% αυτών που βγάζουν άδειες) πηγαίνουν απέναντι για να κυνηγήσουν καθώς εδώ δεν υπάρχει τίποτα και πηγαίνουν σε Πελοπόννησο, Βόρεια Ελλάδα ακόμα και στο εξωτερικό όπως Σκόπια και Βουλγαρία».

Ειδική μνεία έγινε από τον Πρόεδρο για ένα ζήτημα που θα το δούμε έντονα το επόμενο διάστημα και είναι η δυνατότητα των κυνηγών να κυνηγούν ελεύθερα. «Εμείς εδώ στην Ελλάδα αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε το ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι, το οποίο προσπαθούν να καταργήσουν. Κάνουμε έκκληση στους συναδέλφους κυνηγούς να μην φεύγουν από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις που είναι συνεργαζόμενες με το Υπουργείο.

Κάποια στιγμή θα σταματήσει στην Ελλάδα το ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι. Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε μεγάλο αγώνα καθώς συνέχεια μας παρουσιάζουν μελέτες για έλλειψη σε θηράματα» είπε ο Πρόεδρος.

Ο κ. Κωστής δεν παρέλειψε να επισημάνει πως οι κυνηγοί ενδιαφέρονται για τη φύση γιατί αλλιώς δεν μπορούν να βρουν θηράματα. «Οι κυνηγοί είναι ένα μέρος της φύσης και προστατεύουν πολύ καλά το περιβάλλον. Χωρίς δάσος δεν υπάρχει κυνήγι και δεν υπάρχει θήραμα, γι’ αυτό εμείς το προστατεύουμε όσο μπορούμε».

Τέλος ο Πρόεδρος επεσήμανε: «Στις 20 Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσει η κυνηγετική περίοδος. Φέτος είχαμε μία μείωση στις άδειες αλλά αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως τα οικονομικά προβλήματα που έχουμε όλοι μας. Με την τιμή των καυσίμων χρειάζεται μεγάλο ποσό για να γεμίσει ο κυνηγός το ρεζερβουάρ και να πάει στο βουνό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *