Ζάκυνθος

Σωρεία προβλημάτων παρουσίασαν οι κοινοτάρχες στην αρχή της τουριστικής σεζόν

Πάνω από 5 ώρες κράτησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης 12 Απριλίου, όπου έγινε με την παρουσία των Προέδρων των Κοινοτήτων στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν να ακουστούν οι  απόψεις των Προέδρων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο κατώφλι της φετινής τουριστικής περιόδου.

Το κλίμα ήταν οξυμένο αλλά δεν έγιναν ακρότητες και οι Κοινοτάρχες με απόλυτο σεβασμό προς όλους παρουσίασαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και περιέγραψαν τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν εδώ και τώρα.

Στο Δήμαρχο ασκήθηκε σκληρή κριτική, τόσο για την απουσία του όσο και για την αδυναμία επίλυσης των προβλημάτων από πολλούς αιρετούς.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην έλλειψη νερού, στον προβληματικό φωτισμό, στην ανύπαρκτη καθαριότητα και σε πολλά ακόμα επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν τη χρονιά αυτή εγκαίρως.

Αρχικά πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πόλης Κ. Πέττας ο οποίος είπε πως ο Δήμαρχος γυρίζει την πλάτη στη ραχοκοκαλιά της αυτοδιοίκησης και παράλληλα επέρριψε ευθύνες στους Δημοτικούς Συμβούλους λέγοντας ότι πρέπει  να φέρνουν στο Συμβούλιο τα προβλήματα των χωριών. Ζήτησε Κανονιστική για τις τουριστικές περιοχές, νερό για όλους, αντιπλημμυρικά έργα και φωτισμό σε δρόμους και πλατείες, αλλά και σε περιοχές όπως η Αγ. Τριάδα.

Ο Πρόεδρος των Βολιμών Ν. Θεοδόσης είπε ότι η περιοχή του έχει να πάρει νερό 3,5 μήνες και μόλις πριν από μία ημέρα έφτασε λιγοστό σε ποσότητα μέχρι τις βρύσες των σπιτιών.

Ο Πρόεδρος των Γερακαρίων Μ. Κορδέλος είπε ότι με την καθαριότητα και τα σκουπίδια τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και χρησιμοποίησε τη φράση «Ο Θεός να μας βοηθήσει με το Λίβα». Για το νερό ανέφερε πως «η υδροδότηση από κακή που ήταν έγινε κάκιστη» και  ζήτησε να υπάρχει ενδιαφέρον όλο το χρόνο κι όχι μόνο όταν καταφθάνουν οι τουρίστες.

Ο Πρόεδρος του Λαγοπόδου κ. Χαϊκάλης είπε για τις ανεξέλεγκτες χωματερές που πετάνε σκουπίδια και υπάρχει ο κίνδυνος για πυρκαγιές.

Ο Πρόεδρος του Παντοκράτορα κ. Καραμαλίκης είπε ότι η αποκομιδή είναι ε καλή κατάσταση αλλά χρειάζεται να τοποθετηθούν κάδοι και να προσληφθούν άτομα για την πεζή καθαριότητα.

Ο Πρόεδρος του Πλάνου Δ. Γιακουμέλος είπε ότι η Ζάκυνθος κάθε μέρα χειροτερεύει, ζήτησε από το Δήμαρχο να βρει συνεργάτες να τον βοηθήσουν και κάλεσε όλους να αγαπήσουν με πράξεις τον τόπο μας.

Ο Πρόεδρος του Αργασίου Αν. Κοτσώνης είπε ότι δεν έχουμε απορριμματοφόρα για τα σκουπίδια και η αρπάγη είναι χαλασμένη, ενώ  ζήτησε μελέτες για να γίνουν έργα.

Ο Πρόεδρος της Αναφωνήτριας Στ. Τσουκαλάς είπε ότι «αν δεν αλλάξει στάση η Δημοτική Αρχή χανόμαστε» και ζήτησε να λυθεί το θέμα του νερού και του φωτισμού.

Ο Πρόεδρος του Κατασταρίου κ. Σκιαδόπουλος είπε ότι ευθύνες υπάρχουν σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και σημείωσε ότι η περίοδος χάριτος τελείωσε. Ανέφερε με στόμφο ότι οι Πρόεδροι δεν καθοδηγούνται από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης και  είπε ότι τους ξυπνούν οι κάτοικοι τα μεσάνυχτα στο τηλέφωνο για να ζητήσουν νερό.

Η Πρόεδρος του Αγίου Λέοντα κ. Μαλαφούρη είπε ότι χρειάζονται δρόμους διαφυγής για φωτιές, νερό, αλεξικέραυνα και καθαριότητα.

Ο Πρόεδρος του Κερίου κ. Στέφος είπε ότι δεν έχουν γίνει τα τρία έργα σε κάθε κοινότητα που υποσχέθηκε ο Δήμαρχος και  δεν έχει πέσει ούτε ένας κόκκος ασφάλτου στο χωριό του. Ζήτησε να ανοίξει ο φάρος στο Κερί που παραμένει κλειστός (λόγω διένεξης με ιδιοκτήτη γης) και είπε ότι είναι ντροπή η συμπεριφορά των Αντιδημάρχων.

Ο Πρόεδρος του Αγγερικού Σ. Φαραός είπε ότι  γίνονται ρουσφέτια για να έχουν πολιτική πελατεία οι Αντιδήμαρχοι και αναρωτήθηκε αν θα βγει αποτέλεσμα από τη συζήτηση.

Ο Πρόεδρος του Βασιλικού Π. Γιαννούλης είπε ότι κάνει κουμάντο σε όλα ο Δήμαρχος και ότι δεν τον αγγίζουν οι γκαιμπελίστικες αναφορές.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από άλλους τοπικούς συμβούλους και μετά μίλησαν Δημοτικοί Σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων που άσκησαν κριτική και είπαν ότι ο Δήμαρχος δεν μπορεί να απουσιάζει από τα Δημοτικά Συμβούλια ενώ τον κατηγόρησαν ότι δεν έχει προγραμματίσει κανένα έργο.

.Οι Αντιδήμαρχοι που παρευρέθηκαν είπαν ότι έχουν γίνει έργα αλλά δημιουργούνται συνέχεια καινούργιες ανάγκες, σημείωσαν πως η προετοιμασία για το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει και  για την καθαριότητα ότι θα ανατεθεί σε ιδιώτες.

Η αντιπολίτευση έθεσε σε ψηφοφορία μία κοινή πρόταση για καταδίκη της συμπεριφοράς του Δημάρχου η οποία και έλαβε τους περισσότερους ψήφους.  Ζητούμενο τώρα είναι να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Δημαρχεύοντα Ν. Σπίνου που υποσχέθηκε άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *